avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de somaj daca firma este in insolventa? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de somaj daca firma este in insolventa? Eu ma aflu in cic pana la data de 7 aprilie 2012.

Buna ziua,
Baietelul meu face 2 ani pe 7 aprilie 2012, pe data de 8 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica). Firma la care am lucrat este in insolventa, si am inteles ca as beneficia de ajutor de somaj.
Va rog sa ma lamuriti ce acte imi trebuie pentru dosarul de somaj,si daca trebuie sa mai fac cererea de reangajare ,si ce acte mai trebuie sa iau de la firma unde am lucrat, atata timp cat cartea de munca se afla la ITM si pe care trebuie sa o ridic personal doar cu cartea de identitate (dupa spusele angajatorului)
Mai am o problema,daca imi gasesc un loc de munca si as incepe pe 9 aprilie ce se intampla ci CIM care este suspendat pana la data de 7 aprilie 2012.
Alta intrebare.Cand trebuie sa ma prezint la firma pentru acte ?
Va multumesc ,si astept raspunsul cat mai curand.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 8 Martie 2012
1. Pentru somaj, accesati link-ul de mai jos si veti vedea actele necesare
[ link extern ]

2. Pentru reluarea activitatii trebuie sa deuneti o cerere prin care solicitati acest lucru ... in baza acesteia se va emite o decizie de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.

3. Da la fostul angajator va trebui sa luati :
- decizia de concediere
- adeverinta de vechime
- adeverinta pentru somaj

4. Carnetul de munca il puteti ridica personal de la ITM, daca angajatorul dvs nu l-a ridicat.

5. Actele la somaj se depun in termen de 10 zile de la data incetarii raportului de munca, dar nu mai tarziu de 12 luni.
Daca le depuneti in termenul de 10 zile veti beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m., in caz contrar de la data depunerii cererii pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra din cic in somaj daca firma este in insolventa? s_tironeac s_tironeac Buna Ziua.Fetita mea face 2 ani pe 24 septembrie 2011, pe data de 25 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica).Firma la care am lucrat este in insolventa,si am ... (vezi toată discuția)
Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de vechime de catre lichidator danielatr danielatr Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)