avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra din cic in somaj daca firma este in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra din cic in somaj daca firma este in insolventa?

Buna Ziua.Fetita mea face 2 ani pe 24 septembrie 2011, pe data de 25 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica).Firma la care am lucrat este in insolventa,si am inteles ca as beneficia de ajutor de somaj.
Va rog sa ma lamuriti ce acte imi trebuie pentru dosarul de somaj,si daca trebuie sa mai fac cererea de reangajare ,si ce acte mai trebuie sa iau de la firma unde am lucrat.
Mai am o problema,am avut ceva divergente cu patronii ,si nu as vrea sa ma intalnesc cu ei.
Pot face o procura notariala pt o terta persoana(mama) sa se ocupe de aceste documente care trebuiesc ridicate de la firma?
Alta intrebare.Cand trebuie sa ma prezint la firma pentru acte (daca trebuie sa incep duminica pe 25 sept.),vineri 23,sau luni 26 septembrie?
Va multumesc ,si astept raspunsul cat mai curand.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:38, 22 Septembrie 2011
1. Daca firma este in insolventa s-ar putea sa aiba numit un lichidator judiciar care se ocupa cu administarea firmei si caruia va adresati.
2. Faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a ctivitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu data de 25 septembrie (chiar daca pica duminica).
3. Angajatorul este obligat sa va acorde preavizul si apoi sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii, care va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
4. - In perioada preavizului trebuie sa va prezentati la programul normal de lucru.
- Angajatorul poate renunta (in scris) la prezenta dvs. la serviciu in perioada de preaviz dar tot trebuie sa va ponteze si sa va plateasca in aceasta perioada.
5. La data incetarii CIM angajatorul trebuie sa va inmaneze: decizia de concediere, adeverinta de vechime (si, eventual, carnetul de munca) si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
6. Alte acte necesare la Agentia de Somaj sunt:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? MihaiCostache89 MihaiCostache89 Buna ziua, Am lucrat in cadrul unei firme cu contract de munca in perioada 20.01.2011 - 06.09.2011, dupa care aceasta firma a fost preluata de o alta , ... (vezi toată discuția)
Somaj livialina livialina Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare somaj dupa cic caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Sunt in cic pana pe 20 iulie si ma intereseaza de ce acte am nevoie pt a intra in somaj si ce trebuie facut in conditiile in care firma la care ... (vezi toată discuția)