avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de vechime de catre lichidator

Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a contractului individual de munca si adeverinta de vechime in munca. Tin sa mentionez ca am fost in concediu de ingrijire copil pana la data de 7 aprilie 2012. Pe data de 15 martie 2012, am facut cererea de incetare a suspendarii contractlui individual de munca si de reluare a activitatii. Mi s-a comunicat ca societatea se afla in insolventa si actele mentionate mai sus vor fi intocmite de catre lichidatorul care a luat in administrare firma. In momentul de fata mi-am gasit un nou loc de munca, unde imi sunt cerute pentru angajare decizia de demisie in baza art. 65, si adeverinta de vechime. Cartea de munca am fost si am ridicat-o personal de la ITM, dar am observat ca nu este incheiata, pentru ca nu am primit acea decizie de incetare a CIM. Noul angajator nu-mi poate face CIM pentru ca eu nu am situatia incheiata la societatea la care am lucrat. Nu inteleg de ce sunt atata timp amanata, din moment de mi s-a comunicat ca actele sunt facute si ca o sa fiu contactata sa ma duc la lichidator sa le ridic. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 4 Mai 2012
Un singur lucru puteti face, adresati-va si solicitati sprijinul ITM.


In momentul de fata mi-am gasit un nou loc de munca, unde imi sunt cerute pentru angajare decizia de demisie in baza art. 65, si adeverinta de vechime
...
.Noul angajator nu-mi poate face CIM pentru ca eu nu am situatia incheiata la societatea la care am lucrat

Documentele solicitate nu au legatura cu angajarea dvs !! probabil ca de aceea nici nu se grabeste lichidatorul sa vi le inmaneze
Ultimele inregistrari in carnetul de munca sunt cele aferente operatiunii de abrogare a Decretului nr.92/1976 la data de 01.01.2011... .. prin urmare, incetarea c.i.m. in 2012 nu va apare niciodata in carnetul dvs de munca.

Incadrarea la un nou angajator nu este conditionata de incetarea raportului de munca la vechiul angajator ... legea prevede cumulul de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca irina_irina irina_irina Buna ziua! Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)
Lichidare in cursul anului 2011 P.Daniela P.Daniela Buna ziua! In conditiile actuale, in care ITM-ul nu mai completeaza carnetele de munca incepand cu 1.01.2011, am rugamintea sa ma lamuriti ce documente ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)