avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate modelbv24

Activitate modelbv24

Mersi de raspuns. Care sunt snctiunile legii? Tot nu am aflat daca pot cumva sa scap de demolarea casei si daca voi putea intr-un final sa intabulez casa.
Multumesc de raspuns. ideea este ca nu am de gand sa ma judec pentru anularea contractului de achizitie a terenului. Deja am ajuns prea departe am si proiect de casa si autorizatie si imi place parcela. Am investit deja inca 3000 de euro pentru autorizatia de constructie. Problema mea era cu nersepectarea amplasarii casei. Ce se va intampla? O sa am probleme mari? Constructorul zice ca el imi construieste cum vreau eu insa va fi problema mea pe viitor. Dirigintele de santier nici nu vrea sa auda de asa ceva. A zis ca el nu va semna nici o hartie doar va supraveghea constructia in cazul in care ma deplasez cu constructia casei.
Buna ziua.

Doresc sa construiesc o casa pe parter. Am cumparat o parcela de teren si mi-am gasit un constructor si un arhitect. Am ales modelul de casa care mi-a placut extrem de mult si am gandit casa in asa fel incat sa am o casa in forma de L cu curte in spate, casa fiind la un sens giratoriu. Terenul se afla in Ghimbav, judetul Brasov. Cand sa ne apucam de autorizatie ne-am lovit de PUZ unde se pare ca exista restrictii de constructie de pe ambele strazi: de pe o strada exista restrictie de 20 de m distanta de la conducta de gaz, iar la cealalta strada exista o restrictie de nu mai stiu cati m de la axul drumului astfel incat casa se poate construi in coltul din spatele terenului. Terenul este destul de mic de doar 435mp. am scos autorizatia de constructie cu casa amplasata in spatele terenului.
Acum eu doresc sa ma abat 3 metri de la asezarea din autorizatie adica sa construiesc casa in fata astfel incat sa am curtea in spate unde este gandita si terasa casei. Adica terenul fiind mai patrat de fel doresc sa vin cu casa cu 3 m mai aproape de conducta de gaz( distanta va fi de 17 m de conducta) si cu 3 m mai aproape de axul drumului de pe cealalta strada adika la 2 m de gardul meu de ambele parti.
Daca voi construi de capul meu abatandu-ma de la amplasarea autorizata, am vreo sansa sa imi intabulez casa? Risc sa mi se demoleze casa sau doar sa imi iau o amenda?
Sau as putea pune o alta intrebare: Ce varianta as avea sa construiesc casa asa cum imi doresc eu (nu cum este in autorizatie) si sa intru si in legalitate?

In concluzie ideea este ca imi doresc mult sa imi construiesc casa asa cum am gandit-o si imi place mult parcela. Intradevar stiu ca persoana care mi-a vandut terenul trebuia sa-mi spuna de restrictii, ceea ce nu a facut-o dar sincer e prea tarziu sa mai fac ceva.

Multumesc mult sper sa primesc sfaturi care sa ma ajute sa imi fac casa asa cum mi-o doresc.
Am solicitat informatii prin e-mail si mi s-a raspuns urmatoarele:

ROMÂNIA
PRIMÃRIA MUNICIPIULUI BRAªOV
B-dul Eroilor nr. 8 Braşov 500007 Tel: +(40)-268-416550 int. 176, 178, 155, 145;
Tel/Fax: +(40)-268-473183; E-mail:autct @brasovcity.ro
DIRECŢIA ARHITECT ªEF – SERVICIUL AUTORIZÃRI ªI DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII









Către,
MARIAN FUNDUREANU



Referitor la adresa dumneavoastră prin care ne solicitaţi date cu privire la noul bloc ce se va construi pe terenul cuprins între B-dul Griviţei şi Str. 1 Mai nr.1, vă comunicăm că s-a emis A.C.808/07.10.2009 pentru construire bloc de locuinţe cu spaţii cu altă destinaţie la parter şi mezanin şi apartamente la celelalte niveluri.
Autorizaţia de construire nr. 808/2009 respectă prevederile Ordinului 536/1997 privind însorirea. La baza emiterii A.C. a stat inclusiv un studiu de însorire întocmit în baza OMS 536/1997, OMS 1028/2004 şi Legea 114/1996.
Regimul de înălţime s-a aprobat în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism cu respectarea art.23 şi 31, din Hot. Guv.525/1996, aceasta fiind de maxim S+P+Mez+6E şi cu scăderea înălţimi spre casele învecinate până la S+P+Mez+1E.
Pentru desfiinţarea construcţiilor existente în Str.1 Mai nr.1, au fost emise A.D. 398/19.05.2009 – desfiinţare construcţie (garaj) şi A.D. 687/10.08.2009 – desfiinţare construcţie.



Inspector Lupan Geta


*Nu inteleg acest pasaj „şi cu scăderea înălţimi spre casele învecinate până la S+P+Mez+1E.”. Eu am o casa invecinata. Deci? Cum de se construieste totusi ditamai blocul?
[ link extern ]
ACEASTA E O IMAGINE CU STRADA MEA.
Strada pe care stau e zona de case si unde se construieste blocul au fost case. Strada pe care stau e o zona numai de vilute. Din imagine vedeti Bld Grivitei intradevar care e de blocuri dar eu stau pe str 1 mai care se continua numai cu case pe o distanta destul de mare. Necazul e ca eu am ajuns sa fiu ultima casa se pare si cu cel din Bld grivitei care va fi eclipsat total.
Blocul se va construi la vest de casa mea si la S de cea a vecinului cu multe geamuri care e mai indreptatit sa dea in judecata.
asa arata zona incercuita de curand a santierului : [ link extern ]

Distanta de bloc au lasat 1,5m. Cu cei din bloc au semnat un acord prin care va construi blocul langa al lor lasand doar acel opasaj de traversare. Cei din bloc se vor alege cu o reabilitare a blocului din cate au zis vecini de la blocul respectiv. Aprobarea noastra nu conteaza? vecinul din curte are un salon de coafura si se pare ca ii e frica de acest Olaru si nu vrea sa se judece cu el pt ca ii e frica ca ii va face probleme. Off numai la noi in tara se poate asa ceva.
Nu cred ca ma ajuta art 612 pentru ca mai mult ca sigur se va construi blocul la 2 metri distanta de gardul nostru. Eu ma gandeam la ORDIN-536-1997 care zice la:
Art. 2. - Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum
1 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau
cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc.
Intrebarea mea este urmatoarea? Nu exista o alternativa mai buna decat judecata care sincer mi se pare costisitoare? Adica nu exista un orgamn al Primariei care sa fie avertizat si sa faca ceva? NU am avut deaface cu procese. Problema este ca acest Domn Olaru e f bun prieten cu primarul Brasovului Scripcaru si astfel a reusit sa grabeasca actele si sa primeasca si un teren al primariei ca sa isi faca blocul. Nu stiu f multe detalii dar ce stiu este ca primaria se va alege cu catvea apartamente in schimbul terenului. In concluzie daca voi da in judecata pe acest Olaru clar voi avea deaface si cu Primaria. Ce lume!
Multumesc. Nu este vb despre Bucuresti, ci de Brasov. In concluzie trebuie sa fac o cerere la primaria Brasov pentru a cere detalii despre constructie, respectiv un numar de inregistrare a adresei. Aveti idee ce departament al primariei se ocupa de acest lucru? Multumesc.