avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... NERESPECTAREA AMPLASAMENTULUI DIN AUTORIZATIA DE ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

NERESPECTAREA AMPLASAMENTULUI DIN AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE A UNEI CASE

Buna ziua.

Doresc sa construiesc o casa pe parter. Am cumparat o parcela de teren si mi-am gasit un constructor si un arhitect. Am ales modelul de casa care mi-a placut extrem de mult si am gandit casa in asa fel incat sa am o casa in forma de L cu curte in spate, casa fiind la un sens giratoriu. Terenul se afla in Ghimbav, judetul Brasov. Cand sa ne apucam de autorizatie ne-am lovit de PUZ unde se pare ca exista restrictii de constructie de pe ambele strazi: de pe o strada exista restrictie de 20 de m distanta de la conducta de gaz, iar la cealalta strada exista o restrictie de nu mai stiu cati m de la axul drumului astfel incat casa se poate construi in coltul din spatele terenului. Terenul este destul de mic de doar 435mp. am scos autorizatia de constructie cu casa amplasata in spatele terenului.
Acum eu doresc sa ma abat 3 metri de la asezarea din autorizatie adica sa construiesc casa in fata astfel incat sa am curtea in spate unde este gandita si terasa casei. Adica terenul fiind mai patrat de fel doresc sa vin cu casa cu 3 m mai aproape de conducta de gaz( distanta va fi de 17 m de conducta) si cu 3 m mai aproape de axul drumului de pe cealalta strada adika la 2 m de gardul meu de ambele parti.
Daca voi construi de capul meu abatandu-ma de la amplasarea autorizata, am vreo sansa sa imi intabulez casa? Risc sa mi se demoleze casa sau doar sa imi iau o amenda?
Sau as putea pune o alta intrebare: Ce varianta as avea sa construiesc casa asa cum imi doresc eu (nu cum este in autorizatie) si sa intru si in legalitate?

In concluzie ideea este ca imi doresc mult sa imi construiesc casa asa cum am gandit-o si imi place mult parcela. Intradevar stiu ca persoana care mi-a vandut terenul trebuia sa-mi spuna de restrictii, ceea ce nu a facut-o dar sincer e prea tarziu sa mai fac ceva.

Multumesc mult sper sa primesc sfaturi care sa ma ajute sa imi fac casa asa cum mi-o doresc.
Cel mai recent răspuns: modelbv24 , utilizator 17:24, 15 Martie 2013
Eu cred ca puteti anula contractul de achizitie a terenului, pentru vicii ascunse. Nu puteti cumpara teren de casa restrictionat in ceea ce priveste constructia unei case. Este un viciu ce nu poate fi descoperit in mod obisnuit ci doar in urma unor cercetari speciale. Acordul de vointa a fost viciat in mod evident.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Multumesc de raspuns. ideea este ca nu am de gand sa ma judec pentru anularea contractului de achizitie a terenului. Deja am ajuns prea departe am si proiect de casa si autorizatie si imi place parcela. Am investit deja inca 3000 de euro pentru autorizatia de constructie. Problema mea era cu nersepectarea amplasarii casei. Ce se va intampla? O sa am probleme mari? Constructorul zice ca el imi construieste cum vreau eu insa va fi problema mea pe viitor. Dirigintele de santier nici nu vrea sa auda de asa ceva. A zis ca el nu va semna nici o hartie doar va supraveghea constructia in cazul in care ma deplasez cu constructia casei.
Art. 37 din Legea nr. 50/1991 stabileste: “construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară.În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege”

Mersi de raspuns. Care sunt snctiunile legii? Tot nu am aflat daca pot cumva sa scap de demolarea casei si daca voi putea intr-un final sa intabulez casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. ce părere aveți, se poate construi? Andreea cip Andreea cip Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)