Buna ziua, multumesc pt raspuns, figureaza pe certifivatul de nastere ca tata, dar a refuzat si refuza sa-si asume responsabilitatile in masura! In urma sentintei de divort a mamei a fost stabilita o pensie alimentara care a fost platita timp de 2 ani dupa care nu a mai fost platita! Divortul s-a terminat in 1991.
E posibil sa am dreptul la plata retoactiva din ultimii 10 ani cu revalutarea sumei decisa la acea data??
Multumesc.....#-o
Ma numesc Tiberiu, as avea anumite inclaritati asupra unei dezbateri judecatoresti ce face parte din prezentul meu! As dori sa stiu cam la ce sa ma astep avand in vedere ca mi-am chemat ''tatal'' in fata instantei de judecata, cerandu'i explicatii in vederea actiunilor sale din trecut si prezent, ce, din pacate nu le pot obtine decat in prezenta sau prin ordinul judecatoresc, bine-nteles datorita iresponsabilitatii cu, care am fost tratat timp de 22 de ani, daca doar asa pot discuta cu el, atunci asa sa fie!!!!
Intentionez sa imi cer drepturile, avand in vedere ca tot acest timp mai sus mentionat, el nu a stiut ca are un copil si nici nu l-a prea interesat sa afle! Am luat legatura cu un avocat si chiar am deschis un proces in vedere clarificarii situatiei,mi-a fost spus ca voi avea dreptul la ultimii 10 ani de pensie alimentara in cazul in care judecatorul va decide ca mai sus mentionatul nu si-a indeplinit sarcinile de ''parinte''! Parintii mei sunt divortati dce 22 de ani si in tot acest timp nu m-am putut baza decat pe mama mea, iar respectivul nu a facut altceva decat sa prospere si sa se bucure de acea viata ce dupa parerea dumnealui era SPLENDIDA!
Vreau sa stiu daca ceea cu ce am fost informat este intr-adevar o posibilitate juridica si un castig de cauza in fata unui judecator! Apreciez orice parere, multumesc!!!
Buna Adrian,
Numele meu e Tiberiu,vroiam sa-ti spun ca amenzile contraventionale nu pot fi ''platite'' prin munca in folosul comunitatii, deoarece doar amenzile penale implica un astfel de procedura! In legatura cu ''problema'' ta, daca nu detii nimic pe numele tau si nu esti atunci nevoit sa achiti taxe si impozite pt nimic atunci poti sta linistit ca nimeni nu te poate obliga sa achiti aceste amenzi, pe langa asta in termen de 5 ani de la emiterea acelor procese verbale, acestea se prescriu deci nu ai nici un motiv de preocupari! Amenzile cuntraventionale ale inspectoratelot de politie din iubita noastra Romanie sunt din pacate mult prea mari pt a putea fi achitate de catre oamenii din clasa mijlocie, prin urmare cine emite aceste mega-amende este in stare sa le si achite! Nu sunt de accord sa platesc o suma impresionanta, pe care multi din connationalii nostri o au ca si pensie dupa 30 de ani de munca pt un stat ce nu mai reuseste sa gaseasca metode pt. a ne ''ingropa'' intr-o mare de impertinenta si lipsa de respect uman!!!
Deci, privind problema ta, stai linistit ca ''nimeni'' nu te poate obliga sa platesti aceste contraventii, daca cazul tau este asa cum l-ai descris!:)