avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asumarea responsabilitatilor de PARINTE....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asumarea responsabilitatilor de PARINTE....

Buna tuturor,

Ma numesc Tiberiu, as avea anumite inclaritati asupra unei dezbateri judecatoresti ce face parte din prezentul meu! As dori sa stiu cam la ce sa ma astep avand in vedere ca mi-am chemat ''tatal'' in fata instantei de judecata, cerandu'i explicatii in vederea actiunilor sale din trecut si prezent, ce, din pacate nu le pot obtine decat in prezenta sau prin ordinul judecatoresc, bine-nteles datorita iresponsabilitatii cu, care am fost tratat timp de 22 de ani, daca doar asa pot discuta cu el, atunci asa sa fie!!!!
Intentionez sa imi cer drepturile, avand in vedere ca tot acest timp mai sus mentionat, el nu a stiut ca are un copil si nici nu l-a prea interesat sa afle! Am luat legatura cu un avocat si chiar am deschis un proces in vedere clarificarii situatiei,mi-a fost spus ca voi avea dreptul la ultimii 10 ani de pensie alimentara in cazul in care judecatorul va decide ca mai sus mentionatul nu si-a indeplinit sarcinile de ''parinte''! Parintii mei sunt divortati dce 22 de ani si in tot acest timp nu m-am putut baza decat pe mama mea, iar respectivul nu a facut altceva decat sa prospere si sa se bucure de acea viata ce dupa parerea dumnealui era SPLENDIDA!
Vreau sa stiu daca ceea cu ce am fost informat este intr-adevar o posibilitate juridica si un castig de cauza in fata unui judecator! Apreciez orice parere, multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:34, 12 Octombrie 2010
Sunteti major de 4 ani. De ce la 22 de ani? De ce nu l-ati chemat in judecata la 18 ani? Nu prea cred... Pana la majorat, actiunile in numele dv. trebuia sa le faca mama. Daca sunteti la studii, aveti dreptul la intretinere pana la 26 de ani (sa nu obtineti venituri din munca) si la plata retroactiva pentru 3 ani. Deci...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Trifan__Tiberiu a scris:

Intentionez sa imi cer drepturile, avand in vedere ca tot acest timp mai sus mentionat, el nu a stiut ca are un copil si nici nu l-a prea interesat sa afle!

Sa clarificam cauzele: tatal dv nu a stiut ca are copil, in sensul ca nu figureaza ca tata pe certificatul dv de nastere?
Sau " nu a stiut", pentru ca nu l- a interesat/ a refuzat/nu a vrut/ sa ajute cu pensie de intretinere la cresterea si dezvoltarea dv?
Cred ca trebuie sa dati mai multe explicatii pentru a primi informatii la obiect ,care sa va fie folositoare.
Buna ziua, multumesc pt raspuns, figureaza pe certifivatul de nastere ca tata, dar a refuzat si refuza sa-si asume responsabilitatile in masura! In urma sentintei de divort a mamei a fost stabilita o pensie alimentara care a fost platita timp de 2 ani dupa care nu a mai fost platita! Divortul s-a terminat in 1991.
E posibil sa am dreptul la plata retoactiva din ultimii 10 ani cu revalutarea sumei decisa la acea data??
Multumesc.....#-o
Va aflati in continuarea studiilor la vreo facultate sau in alt tip de invatamant ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara. anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)
Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara cristigy cristigy Buna ziua. In urma cu 13 ani eu si mai multi colegi de munca am intretinut raporturi sexuale pe o durata de cateva luni cu o femeie maritata care a divortat ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Alesya_D77 Alesya_D77 Buna seara am si eu o intrebare? Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la ... (vezi toată discuția)