avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara.

Buna ziua,

Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de mama mea inca de cand eu aveam 6 luni. am locuit cu mama pana acum 4 luni. in tot acest timp tata sa recasatorit a facut doi copii si a divortat si de aceasta sotie in prezent fiind casatorit iar cu o alta femeie. el plateste pensie alimentara celorlalti 2 copii. a fost obligat sa imi plateasca pensie alimentara prin hotarare judecatoreasca pana la varsta de 25 de ani in conditiile in care eu imi continui studiile la zi. la 18 ani a venit sa imi spuna ca nu imi mai plateste pensia alimentara si ca ma roaga sa nu am pretentii sa imi mai plateasca. el imi platea conform hotararii judecatoresti suma de 100 ron lunar. POT SA OBTIN RETROACTIV DE LA VARSTA DE 18 ANI?
CE ACTE IMI SUNT NECESARE?
CAT MA COSTA PROCESUL?
MA POT REPREZENTA IN FATA INSTANTEI JUDECATORESTI SINGUR?
Mentionez ca el este angajat cu carte de munca deci ii se pot demonstra veniturile nete. el are net 4000 de ron. Problema este ca "se intelege" cu cea de la departamentul financiar sa ii treaca pe adeverinta venituri mai mici pentru a plati mai putin pensie alimentara. asa a procedat si cu ceilalti 2 copii. la venitul lui de 4000 de ron el plateste pensie alimentara 200 de ron pentru amandoi. vi se pare normal? el poate invoca faptul ca are credite la banci? ce pot face in situatia asta?

cu deosebita consideratie,

Alexandru
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 07:09, 28 Noiembrie 2010
Retoactiv nu mai puteti obtine nimic.Nu am inteles daca era obligat sa va plateasca prin hotarare pana la varsta de 25 de ani sau de 18.Daca prin hotarare era specificata varsta de 25 de ani si a refuzat sa va plateasca puteti sa va recuperati retroactiv banii si ca sa il faceti sa revina la sentimente mai umane ii puteti formula plangere penala pentru abandon de familie.
Pentru pensie de intretinere in vederea continuarii studiilor va trebuie:c.i., copie sentinta de divort, copie certificat de nastere, adeverinta de la facultate si cererea de chemare in judecata.Va puteti reprezenta singur.Succes.Angajati-va un avocat si veti rade la sfarsit.
daca aveti o hotarare care a stabilit sa va plateasca pensie pana la 25 de ani, puteti recupera prin executare silita, pensia pe ultimii 3 ani.
il puteti da in judecata pt marire pensie, daca ar avea 4000 net, ar trebui sa primiti cam 660 lei.
Retroactiv primiti doar pe trei ani.Aveti nevoie de copie CI / taxa de timbru+timbru judiciar(este o suma modica pana in 20 ron) / acte doveditoare privind calitatea de student la zi(adeverinta+copie simpa carnet student+copie simpa legitimatie student) / copie simpla certificat nastere / copie simpla hotararea instantei prin care tatal este obligat la plata pensiei de intretinere si nu in ultimul rand actiunea de chemare in judecata a tatalui.Nu uitati sa specificati in actiune , adresa corecta a tatalui dv. si locul de munca.Procesul poate costa intre 0 ron daca va reprezentati si maxim 1000 ron daca angajati avocat!!!Mult succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine pensia alimentara? anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara FlorinBalaban FlorinBalaban Buna ziua ,am si eu o intrebare .Tatal meu si mama mea sunt divortati de 10 ani eu am fost incredintat mamei mele iar tatal meu a trebuit sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)