Buna ziua ,am si eu o intrebare .Tatal meu si mama mea sunt divortati de 10 ani eu am fost incredintat mamei mele iar tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara lunar,in acel moment el nu avea un loc de munca stabil dar de vreo 5 ani are unul, eu nu am primit niciodata pensia alimentara pana acum ,am contactat firma la care el lucreaza pentru a vorbi cu ei daca pot sa ii poreasca acea suma de bani din salariu,ei au zis ca trebuie o hartie in care sa se justifice ca ei pot sa ii opreasca acea suma de bani .Unde ar trebui sa merg sa fac aceasta hartie sau ce ar trebui sa fac ? Multumesc anticipat
Cati ani aveti ?
Daca aveti sub 21 ani puteti apela la un executor judecatoresc, daca ati implinit, nu mai puteti recupera din urma, ci aveti nevoie de o alta hotarare daca indepliniti conditiile- daca sunteti student si nu va intretineti din munca.
pentru recuperare (pentru pensia datorata in ultimii 3 ani) mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea prin care s-a stabilit obligatia de plata
mai multe lamuriri ar trebui sa primiti acolo
Apoi sau înainte, mergeți la judecătoria de care aparțineti cu domiciliul pt a cere ca instanta sa îl oblige sa plătească pana la terminarea studiilor.
Depuneti cererea însoțită de copie după hotarare, adeverința de la facultate, adeverința de la ANAF ca nu aveți venituri. Tot la administrație plătiți 20 de lei taxa de timbru și puneți și chitanta la dosar.