avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate adis76

Activitate adis76

Răspuns la discuția Probleme succesiune.
Puteți să îmi spuneți cum se calculează valoarea taxei de timbru pentru succesiune ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeti la avocat și veți afla tot.
Nu exista un tarifar standard.

Bună ziua. Am și eu nevoie de ajutor din partea comunității avocat.ro.
Situația este următoarea.
Tata a murit în acest an, mama traieste, iar eu sunt unicul lor fiu. Cu toate că inițial ,mama, a fost de acord să facem succesiunea după tata( simplu la notar), acum nu mai vrea. Am înțeles că singura variantă, pentru mine, e să demarez procedura de succesiune în instanță. Ați putea să îmi spuneți cât ar costa această procedură și dacă pot solicita împărțirea cheltuielilor de judecată proporțional cu cota moștenită ?
Multumesc !
Dacă, nu ati rezolvat situația între timp, poate vă ajută cineva care cunoaște dacă și în ce condiții se poate anula abitatia viageră. Faptul că, părinții d-voastră, nu locuiesc acolo, deci nu uzează de dreptul acesta, ar fi o posibilitate ? Succes !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a evita eventuale neplăceri ( mai ales amenzi pentru rovinietă ) puteți proceda astfel : după zilele legale în care cumpărătorul poate să-și înmatriculeze autovehiculul, mergeți la Prefectura județului unde locuiți. Au un birou (din păcate, nu mai rețin care anume, dar dacă întrebați cu siguranță veți fi îndrumați) unde solicitați să se facă o notificare în baza lor de date că nu mai sunteți proprietarul respectivului autovehicul. Aveți nevoie de copia contractului v-c, copia CI d-voastră și dacă o aveți și pe a cumpărătorului și mai bine si o chitanță fiscală de 5,6,7 lei ( nu mai știu exact). Acolo veți completa un formular tipizat și veți primi răspunsul acasă după câteva săptămâni. Această acțiune NU are că efect radierea autovehiculului de pe numele d-voastră, dar va apărea o mențiune că autovehiculul a fost instrainat către Y la data Z. Acesta va fi, de altfel, și răspunsul lor, care vă va sosi ulterior prin poștă. Eu așa am făcut acum 3 ani.
Daca o persoana fizica achizitioneza o a doua locuinta(imobil) ,poate achita TVA redus de 5% ? Daca DA , in ce conditii ?