Buna seara! Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema: mi-a venit o decizie de la procuror prin care se stabileste neincepeea urmaririi penale dar sunt sanctionat contraventional . Cum se procedeaza mai departe? Trebuie sa mai primesc ceva acasa sau pe baza acestei decizii trebuie sa platesc, si unde anume? Va multumesc
Asadar toate incercarile angajatorului de a ne opri dreptul de indemnnizatie si invocarea motivului ca i s-a acordat preaviz sotului meu si el nu a mai mers la serv( el fiind in concediu) sunt zadarnice. Ma tem sa nu invoce angajatorul vreun motiv prin care sa pierdem indemnizatia( angajatorul nu are voie sa anuleze acea adev prin care i-a recunoscut concediu, nu?)Va multumesc foarte mult!
Buna seara!Sunt nou-venita pe forum dar bucuroasa ca am intalnit un asemenea site pt ca sper ca imi veti putea da cateva lamuriri cu privire la situatia in care ma aflu.Eu lucrez in Invatamant, am nascut in luna februarie 2010 si am ramas in concediu de ingrijire copil pana la data de 31.08.2010. Din ziua urmatoare, odata cu inceperea noului an scolar am vrut sa reincep activitatea. Am intocmit dosarul adresat Directiei de prestari sociale in care imi exprimam dorinta de a renunta la indemnizatia pt cresterea copilului pt a-mi reincepe activitatea.Sotul meu a intocmit dosar pt a primi el aceasta indemnizatie si a ramane acasa. El a solicitat o adev de la serviciu in care se specifica data inceperii concediului de ongrijire copil:01.09.2010.Apoi angajatorul lui l-a somat sa returneze adeverinta deoarece la ei se fac disponibilizari si sotul meu este pe lista neagra, sa zic asa.In urma unui concurs el a fost declarat respins si i s-a dat preaviz cu data de 03.09.2010-24.09.2010, deoarece doar in 03.09 a fost validat concursul, moment in care sotul meu era deja in concediu, dupa cum se precizeaza in adeverinta data de angajator.El nu a semnat preavizul, nu a mers la serv incepand cu data de 02.09 deoarece se considera in concediu.Angajatorul a anuntat Directia de prestari sociale sa nu aprobe indemnizatia sotului meu deoarece el trebuie s fie diponibilizat. Noi am trimis o intampinare acolo in care am rugat sa nu se tina cont de dorinta angajatorului.CE e de facut? Putem pierde indemnizatia?ELnu poate fi concedia pe perioada concediuli si cred ca asta e o problema pt angajator.Astept rasp dvs.Multumesc mult!