avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctiune contraventionala de neincepere a urmaririi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctiune contraventionala de neincepere a urmaririi penale

Buna seara! Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema: mi-a venit o decizie de la procuror prin care se stabileste neincepeea urmaririi penale dar sunt sanctionat contraventional . Cum se procedeaza mai departe? Trebuie sa mai primesc ceva acasa sau pe baza acestei decizii trebuie sa platesc, si unde anume? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters243056 , utilizator 22:15, 3 Martie 2012
Probabil ca fapta dvs. nu este prevazuta de legea penala, nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni sau a existat vreo cauza care inlatura caracterul penal al faptei, insa aceasta fapta intruneste elementele constitutive ale unei contraventii, motiv pentru care s-a dispus prin rezolutie neinceperea urmaririi penale si aplicarea unei amenzi contraventionale.

In baza rezolutiei, dvs veti plati amenda contraventionala la serviciul de impozite si taxe sau, dupa caz, la alt serviciu competent, in functie de organizarea locala, din cadrul primariei localitatii de domiciliu, in caz contrar se vor declansa procedurile de executare a obligatiei de plata a amenzii care sunt similare cu procedurile specifice executarii creantelor la bugetul de stat, termenul de prescriptie fiind de 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
ContSters243056, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea nu e fapta penala? nitmar nitmar intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : \"Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bodys24 bodys24 Am primit de la procuror o comunicare prin care scrie neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa 1000 lei si cheltuieli judiciare 30 ... (vezi toată discuția)