avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ajutati-ma va rog
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ajutati-ma va rog

Am primit de la procuror o comunicare prin care scrie neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa 1000 lei si cheltuieli judiciare 30 lei.
Intrebarea mea este cu hartia aceasta ma pot duce sa ridic permisul fara sa platesc amenda administrativa sau trebuie sa o platesc.
Va rog sa imi spuneti si mie pasii care trebuie sai fac?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: bodys24 , utilizator 11:37, 1 Decembrie 2009
Buna ziua !
Daca este vorba de o solutie de NUP sub aspectul savarsirii infractiunilor la regimul circulatiei rutiere si acordarea unei amenzi administrative, nu inseamna ca fapta nu exista ( nu s- a savarsit), doar ca respectiva fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii, asa cum este aceasta definita in art. 17 din codul penal.
In consecinta, fapta existand si fiind sanctionata de legislatia rutiera, pedeapsa contraventionala de suspendare a permisului este mentinuta in continuare, iar amenda administrativa se achita la organul fiscal al administratiei locale, avand obligatia trimiterii dovezii la parchetul care a emis rezolutia de NUP.
Cu stima!













Chiar daca nu platiti acum amenda, ea va fi trimisa la DITL unde aveti domiciliul.
Cu aceasta solutie de la procuror ma pot duce la politie sa imi ridic permisul sau trebuie sa platesc amenda administrativa.
Si mai am o intrebare la dumneavoastra cand am depus permisul mi s-a dat o dovada de la politie unde l-am depus iar cand am ajuns de la bucuresti pentru dosar penal cei de la buc mi-au luat dovada si mi-au dat alta.
Acum cand am fost la politie mi-a spus sa aduc dovada care mia dat-o politistul nu cei de la buc ca trebuie sa ma duc si sa o cer pe aceea.
Pot sa le-o cer la buc pe aceea care miau luat-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - urgentare dosar mihaela_apostol mihaela_apostol as vrea sa stiu si eu cat dureaza urgentarea unui dosar de neincepere a urmaririi penale care are o vechime in parchet de peste 9 luni? (vezi toată discuția)
Va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conform art. 86 3 cod rutier aris_crina aris_crina daca am incredintat masina spre a fi condusa unei persoane care nu detine permis de ce mi-au retinut si mie permisul??????#-o (vezi toată discuția)