avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare

buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la Rar,ghinionul meu am fost oprit de catre un echipaj la inmanarea documentelor mia tremurat mana ,am parut suspect,si mi-au deschis capota,am fost condus la sectie mi sa intocmit dosar de cercetare penala,mi sa retinut permisul si mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie,din cate am intales de la respectivii politai care mi-au intocmit actele in vederea cercetari,mi-au spus ca fapta nu constituie un pericol social,ca urmare raman 3luni fara permis si primesc o amenda administrativa....Va rog sa imi dati mai multe detaliii pt solutionarea acestei cauze in timp mai scurt, (sunt dispus pt rezolvarea cazului sa ofer cat o fi)numai sa ma stiu scapat,nu am avut probleme cu legea ,VA ROG SA IMI DATI CAT MAI MULTE SFATURI .CU STIMA SI RESPECT.DAN Z
Cel mai recent răspuns: saxx , utilizator 11:35, 7 Martie 2009
Parere personala:angajeaza neaparat un avocat ,intrucat conducerea unui autoturism cu numere false constituie infractiune.Cine stie peste ce procuror plin de zel dai si te mai trezesti ca fiind capul unei retele de trafic de masini .Devii ,,vedeta" in ziarele locale
solutia fireasca - dar nu obligatoriu- ar fi de neincepere a urmaririi penale, pe 18 ind 1 si aplicarea unei amenzi cu car.administrativ, iar dupa ce primiti solutia....din pacate 3 luni fara permis.In concluzie...cam ce v-au zis politistii. Luati-va un avocat care sa va limpezeasca situatia, ok?
Va multumesc incaodata ,daca cunoastetii alte demersuri pentru a scapa mai usor de aceasta problema intr-un timp mai scurt,si fara consecinte deosebit de grave va rog sa mi le enumerati inseamna f mult pentru mine am varsta de doar19ani ,nu am avut pana acum probleme cu legea si nu sunt in masura sa realizez ce ma asteapta mai exact.multumiri anticipate.dan z
Iti spun din surse sigure urmatoarele:
- vei primi o amenda administrativa
- nu iti trebuie avocat
- cand vei fi chemat la sediul politiei rutiere sa dai declaratie, ei or sa te intrebe daca doresti avocat: raspunsul tau sa fie ferm ca nu, altfel vei fi chemat altadata, data care poate fi si peste 1 luna, dupa ce ai asteptat in prealabil 1 luna poate mai mult sa fii chemat sa dai declaratie
- in PV verbal intocmit de agent ce ai declarat ? Ai povestit ceva cat de cat care sa iti acopere infractiunea ? Ex: povestea cu RAR-ul, ca ai vrut sa o parchezi ca nu statea bine, ca ai incurcat masinile etc., o "poveste" pe care sa o sustii, eventual sa mai gasesti si alte argumente in favoarea ta atunci cand vei fi chemat sa dai declaratie la sediul politiei. Nu sunt convins ca procurorul chiar citeste, insa trebuie sa fie acolo la dosar si politia sa justifice plata angajatilor
- permisul iti va fi suspendat doar 90 de zile daca: sentinta definitiva va fi data in termen de 90 de zile (ceea ce e f. f. improbabil, poate daca locuiesti intr-un orasel mai mic ai sanse sa iti fie finalizat dosarul). Deci trebuie sa se finalizeze dosarul si sa apuci sa dai test pt. diminuarea suspendarii, numai daca promovezi vei primi carnetul dupa 90 de zile, altfel ai 120 zile suspendare.
- amenda se plateste la finante, cu chitanta te duci la parchet si vei primi o "adresa catre politia rutiera"
- completezi ce iti mai trebuie la dosar (este afisat la sediul politiei rutiere: copie buletin, adresa, copie dupa sentinta definitiva etc) si peste 120 zile ai permisul
- sa faci copii dupa absolut tot, inclusiv chitanta ca ai platit amenda administrativa

:(buna ,scuzatima ca va cer sfaturi din nou,as dori sa stiu in cazul in care ,procurorul de caz imi da neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa,pot sustine examenul pt micsorarea perioadei de suspendare,in ce consta si daca dupa promovarea lui,in ce termen mi se va restitui permisul.cu stima si respect dan z,

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Ioan.K Ioan.K Buna seara, Saptamana trecuta mi-a fost suspendat permisul de conducere in timp ce incercam sa trag masina la rampa tractare auto. Aveam programare la RAR la ... (vezi toată discuția)
Problema permis tarnu eugen tarnu eugen navigand pe forum am vazut o discutie ,identica problemei mele,in urma cu ceva timp am fost depistat de catre un control al pol rutiere,in timp ce imi duceam ... (vezi toată discuția)
Numere germania (posibil expirate) adhyguru adhyguru MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme ... (vezi toată discuția)