avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna seara,
Saptamana trecuta mi-a fost suspendat permisul de conducere in timp ce incercam sa trag masina la rampa tractare auto. Aveam programare la RAR la ora 10 dimineata, am chemat o masina de tractat cu rampa si din cauza ca rampa nu a avut loc sa intre pe strada unde aveam masina, am cerut sa ma astepte in strada unde am incercat sa scot masina mea. Aveam numere provizorii expirate si din cauza asta am chemat rampa. In cativa metri am fost oprit de catre un politist si mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni. N-am comentat nimic, nu-mi place sa fac scandal, am cerut intelegere de la politist dar degeaba. Ce pot face? Daca incerc o contestatie am vreo sansa? Ma poate reprezenta cineva? Sincer, sunt satul deja sa tot fiu la zi cu toate tampeniile statului, taxe si alte cele, iar cand am si eu nevoie de ajutor caci nu se poate altfel, sa mi se dea bobarnace. Mentionez ca n-am avut pana acum nici macar o amenda de circulatie. Rog sa ma ajute cineva caci permisul de conducere este painea mea.
Stima
Cel mai recent răspuns: Ioan.K , utilizator 15:51, 4 Martie 2009
Trebuia sa specificati la mentiuni pe procesul verbal ca faceati manevre pentru a urca masina pe rampa.
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare. Si il citati ca martor si pe soferul care era pe rampa tractare auto.
din pacate nu ma pricep si nu am specificat acest lucru in declaratie. insa mai am o nelamurire, de ce nu am primit o copie a procesului verbal? imi vor trimite prin posta o copie? sincer am vreo sansa sa-mi recapat permisul daca sunt reprezentat de avocat?
Ati semnat procesul verbal?
Cand s-a intamplat acest lucru...adica cand va fost retinut permisul? Vi s-a eliberat dovada in acest sens?
am semnat procesul verbal la recomandarea politistului, mi-a explicat ca poate fi caz penal si sa nu-mi fac situatia mai grea, semnand pot scapa cu o amenda de 800 ron si permisul suspendat 90 zile. amenda nu ar fi o problema, inteleg si eu ca legea e lege, dar totusi sa raman 90 de zile fara permis doar pentru 30 metri pana la rampa... dovada de circulatie pentru 15 zile am primit pe loc.
Tot pe loc trebuia sa primiti si procesul verbal de vreme ce ati semnat si recunoasteti fapta. daca aveti dovada, atunci stiti cine este agentul constatator. Nu ar fi rau sa luati legatura cu el. si ar fi indicat sa fiti insotit de un avocat in acel moment. Sa nu aveti parte de surprize .... neplacute.

Alte discuții în legătură

Va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Numere germania (posibil expirate) adhyguru adhyguru MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme ... (vezi toată discuția)