Va rog sa ma ajutati intr-o problema cu referire la plata CM in momentul schimbarii locului de munca. Acum speta: mama mea, despre ea este vorba, si-a dat demisia de la firma de unde lucra de 37 ani si s-a angajat la o alta societate fara a avea intrerupere intre cele doua date, cea de inchidere contarct munca la prima societate si angajare la noua societate, mai mult de o zi. Acum s-a imbolnavit si este in concediu medical. La calcularea concediului medical i-au fost luate in calcul de noua societate doar veniturile realizate la aceasta si nu veniturile realizate in ultimele 6 luni, fosta societate eliberandu-i o adeverinta cu veniturile realizate in ultimele 6 luni la ei.
Va rog sa-mi comunicati daca s-a procedat corect, iar daca nu s-a procedat corect sa-mi spuneti unde gasesc legea si articolul din lege unde se gaseste metodologia de aplicare a articolului respectiv.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca acest subiect s-a mai discutat, dar eu nu am gasit ceva asemanator.
se paote desface un contract individual de munca cu asa zisa litera "i" in lipsa unei fise de post si a unui regulament de ordine interioara? in cazul in care se face o asemenea decizie se poate actiona in judecata angajatorul? ce sanse de izbanda are angajatul?
buna. am urmatoarea problema. societatea la care sunt angajat a inchiriat un utilaj. acum societatea vrea sa inapoieze utilajul, iar firma in proprietatea careia se afla utilajul a gasit unele defecte la acest utilaj. seful meu vrea a-mi imputa mie daunele aparute sub pretextul de raspundere patrimoniala. de mentionat ca la primirea spre operare a acestui utilaj nu mi s-au inmanat instructiuni de folosire si exploatare. va multumesc