Va rog sa ma ajutati intr-o problema cu referire la plata CM in momentul schimbarii locului de munca. Acum speta: mama mea, despre ea este vorba, si-a dat demisia de la firma de unde lucra de 37 ani si s-a angajat la o alta societate fara a avea intrerupere intre cele doua date, cea de inchidere contarct munca la prima societate si angajare la noua societate, mai mult de o zi. Acum s-a imbolnavit si este in concediu medical. La calcularea concediului medical i-au fost luate in calcul de noua societate doar veniturile realizate la aceasta si nu veniturile realizate in ultimele 6 luni, fosta societate eliberandu-i o adeverinta cu veniturile realizate in ultimele 6 luni la ei.
Va rog sa-mi comunicati daca s-a procedat corect, iar daca nu s-a procedat corect sa-mi spuneti unde gasesc legea si articolul din lege unde se gaseste metodologia de aplicare a articolului respectiv.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca acest subiect s-a mai discutat, dar eu nu am gasit ceva asemanator.
Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate,Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare
Ordin Nr. 60/32 din 2006 pentru aprobare NORMEde aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005
Asa cum v-a raspuns Angel 2007, indemnizatia se calculeaza pe baza mediei veniturilor din ultimele 6 luni. Noul angajator va trebui sa tina seama de adeverinta de venit pe care mama Dvoastra o va prezenta.