avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Medical schimbare loc munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Medical schimbare loc munca

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati intr-o problema cu referire la plata CM in momentul schimbarii locului de munca. Acum speta: mama mea, despre ea este vorba, si-a dat demisia de la firma de unde lucra de 37 ani si s-a angajat la o alta societate fara a avea intrerupere intre cele doua date, cea de inchidere contarct munca la prima societate si angajare la noua societate, mai mult de o zi. Acum s-a imbolnavit si este in concediu medical. La calcularea concediului medical i-au fost luate in calcul de noua societate doar veniturile realizate la aceasta si nu veniturile realizate in ultimele 6 luni, fosta societate eliberandu-i o adeverinta cu veniturile realizate in ultimele 6 luni la ei.
Va rog sa-mi comunicati daca s-a procedat corect, iar daca nu s-a procedat corect sa-mi spuneti unde gasesc legea si articolul din lege unde se gaseste metodologia de aplicare a articolului respectiv.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca acest subiect s-a mai discutat, dar eu nu am gasit ceva asemanator.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 16:17, 22 Septembrie 2009
Raspunsul il gasiti in OUG 158/2005 modificata art. 12 si urm
Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate,Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare

Ordin Nr. 60/32 din 2006 pentru aprobare NORMEde aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005
Asa cum v-a raspuns Angel 2007, indemnizatia se calculeaza pe baza mediei veniturilor din ultimele 6 luni. Noul angajator va trebui sa tina seama de adeverinta de venit pe care mama Dvoastra o va prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine un certificat medical? ale2012 ale2012 buna dimineata.mam angajat in data de 04.11.2013 si acuma mam inbolnavit si ma intereseaza daca poate sa imi dea medicul foaie de boala si cate zile poate sa ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie cm cod 01 BiancaSpatar BiancaSpatar Buna ziua Ne gasim in speta urmatoarea : Un salariat este in prezent angajatul unei Sc X din data de ian 2015 si pana in prezent. In perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta In cadrul firmei am o angajata cu data de 22.03.2013 ......acum a venit cu un medical pe perioada 1.04.2013-15.04.2013.....cum se calculeaza indemnizatia daca ... (vezi toată discuția)