avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Activitate bibliotecarºcolar

Activitate bibliotecarºcolar

Foarte adevărat!
Nedumerirea mea este tocmai aceea că absolvenţii aceleiaşi specializări din 2009 (tot cu ciclul I Bologna), au beneficiat de majorarea salariului de până la 20%, iar cei care am absolvit în 2010, aşa cum am arătat, nu avem nici o satisfacţie materială ca urmare a faptului că am depus eforturi atât materiale cât şi intelectuale în cei trei ani de studii, pe care nu ştiu CÂND şi DACÃ le vom mai putea recupera.
Spun aceasta şi în numele unor colegi de an, care nu mai au foarte mulţi ani până la pensie, deci nici timpul efectiv de a mai vedea vreo creştere salarială.

Dar ce mai contează o ţeapă în plus?
Am început să ne obişnuim cu ele.

Întrebarea mea era: ESTE CORECT? (eu zic că nu!)
Dacă nu, CINE ESTE ÎN MÃSURÃ SÃ REMEDIEZE SITUAŢIA?
Mulţumesc pentru răspuns!
Când am folosit cuvântul "retrogradat" l-am folosit desigur cu sensul figurat, deşi, văzând că salariul meu scade, m-am simţit retrogradat la modul propriu!
Nu mi s-a părut corect acest lucru, iar întrebarea am pus-o în speranţa unei "luminiţe de la capătul tunelului", însă...#-o
În anul 2007, când am decis să mă înscriu la facultate, conform grilei de atunci, la absolvire, fiind încadrat cu SSD, salariul mi-ar fi crescut cu 200 lei.
Acum, când am absolvit, sunt încadrat cu studii superioare, iar salariul meu de încadrare scade cu 15 lei, nemaivorbind de reducerea de 25%.
MARE GHINION!X-(
Să tot faci şcoală în România!
Kyandra a scris:

Conform legii 330/2009, promovarea in gradul profesional de salarizare pentru personalul contractual se face o data la trei ani. Daca studiile nu sunt in specialitatea activitatii desfasurate sau nu sunt considerate utile de catre conducatorul unitatii...nu va puteti prevala de ele pentru a fi incadrata pe studii superioare.


Referitor la încadrarea bibliotecarilor am şi eu un mare semn de întrebare:
Sunt bibliotecar şcolar cu o vechime în muncă de 25 de ani, şi pe post de bibliotecar de peste 15 ani, încadrat în ultima treaptă de salarizare - I A - (PL/M).
În anul 2010 am absolvit cu examen de licenţă ciclul I Bologna, specializarea Biblioteconomie şi ştiinţa informării.
Am cerut schimbarea încadrării mele, ca urmare a absolvirii a studiilor superioare, iar răspunsul a fost acela că, conform aceleiaşi legi 330, secţiunea a 3-a, art.8 alin 8 salariul meu va scădea faţă de cel actual.
Este corect ca, absolvind studii superioare de specialitate, să fiu retrogradat???
Sunt bibliotecar şcolar, încadrat în prezent în ultima treaptă de salarizare - I A (PL/M) şi o vechime în funcţie de peste 15 ani, iar în muncă de 25 ani.
Ca urmare a absolvirii cu examen de licenţă a ciclului I Bologna în specializarea Biblioteconomie şi ştiinţa informării, am următoarele întrebări:
- ce demersuri trebuie să fac pentru a fi retribuit conform studiilor actuale;
- ce salar de încadrare voi avea conform încadrării cu studii superioare :ban: şi cum anume va fi stabilit acesta.
Vă mulţumesc.