avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea in treapta superioara de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea in treapta superioara de salarizare

Implinesc 2 ani de cand functionez ca bibliotecar comunal treapta II M.Am studii superioare de scurta durata,dar nu in domeniul aferent,si nici cursuri de calificare post angajare.As dori sa stiu daca pot cere promovarea la o treapta superioara de salarizare si dupa cat timp de la ultima promovare am acest drept.Multumesc.
depinde ce sunteti, persoanal contractual sau functionar public?
Conform legii 330/2009, promovarea in gradul profesional de salarizare pentru personalul contractual se face o data la trei ani. Daca studiile nu sunt in specialitatea activitatii desfasurate sau nu sunt considerate utile de catre conducatorul unitatii...nu va puteti prevala de ele pentru a fi incadrata pe studii superioare.
Kyandra a scris:

Conform legii 330/2009, promovarea in gradul profesional de salarizare pentru personalul contractual se face o data la trei ani. Daca studiile nu sunt in specialitatea activitatii desfasurate sau nu sunt considerate utile de catre conducatorul unitatii...nu va puteti prevala de ele pentru a fi incadrata pe studii superioare.


Referitor la încadrarea bibliotecarilor am şi eu un mare semn de întrebare:
Sunt bibliotecar şcolar cu o vechime în muncă de 25 de ani, şi pe post de bibliotecar de peste 15 ani, încadrat în ultima treaptă de salarizare - I A - (PL/M).
În anul 2010 am absolvit cu examen de licenţă ciclul I Bologna, specializarea Biblioteconomie şi ştiinţa informării.
Am cerut schimbarea încadrării mele, ca urmare a absolvirii a studiilor superioare, iar răspunsul a fost acela că, conform aceleiaşi legi 330, secţiunea a 3-a, art.8 alin 8 salariul meu va scădea faţă de cel actual.
Este corect ca, absolvind studii superioare de specialitate, să fiu retrogradat???
Este corect ca, absolvind studii superioare de specialitate, să fiu retrogradat???

Dupa dvs. promovarea in clasa este retrogradare?..:hammer: :((

(8) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării, numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător.

Daca salariul pentru functia pe care veti fi promovat - gen bibliotecar III (S) este mai mic decat actualul salariu, ghinion...

DAR... ganditi-va la faptul ca pe studii medii nu mai avansati in vreo treapta de salarizare pana la pensie si ramaneti cu acest salariu, pe cand daca sunteti incadrat pe studii superioare puteti recupera diferenta si chiar veti obtine un salariu mai mare avansand in trepte pana ajungeti IA...#-o
Mulţumesc pentru răspuns!
Când am folosit cuvântul "retrogradat" l-am folosit desigur cu sensul figurat, deşi, văzând că salariul meu scade, m-am simţit retrogradat la modul propriu!
Nu mi s-a părut corect acest lucru, iar întrebarea am pus-o în speranţa unei "luminiţe de la capătul tunelului", însă...#-o
În anul 2007, când am decis să mă înscriu la facultate, conform grilei de atunci, la absolvire, fiind încadrat cu SSD, salariul mi-ar fi crescut cu 200 lei.
Acum, când am absolvit, sunt încadrat cu studii superioare, iar salariul meu de încadrare scade cu 15 lei, nemaivorbind de reducerea de 25%.
MARE GHINION!X-(
Să tot faci şcoală în România!

Alte discuții în legătură

Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal contractual! florinsadova florinsadova Sunt incadrat pe functia de inspector IA la o primarie si am absolvit SSD sectia TCM in anul 1992 .Precizez ca lucrez in domeniu la serv. termoficare.Anul ... (vezi toată discuția)