Vreau sa stiu onorariul estimativ, sper ca nu este confidential. Ma intereseaza, deoarece, daca toate cheltuilelile de judecata sunt mai mari decat avansul achitat, mai bine renunt la idee. Multumesc.
Ca sa dau in judecata firma fata de care am creanta (avansul de mobila), cat este onorariul unui avocat? Mentionez ca este posibil ca firma in speta sa fi fost deja radiata pana acum sau sa fi fost vanduta. Cel ce a incasat banii de avans si a eliberat chianta fiscala era directorul firmei, dar nu si patronul.
Care este criteriul prin care se stabileste fiscal care este a doua locuinta? Criteriul este anul dobandirii sau , dimpotriva, este criteriul domiciliului? Banuiesc ca locuinta in care ai domiciliul este considerata a fi prima locuinta , nu?
Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un an de zile deja), iar aceasta persoana nu mai vrea nici sa faca mobila, nici sa imi returneze banii. A invocat pana acum diverse motive, probleme de familie etc., iar acum mai recent isi inchide si telefonul.
Am o chitanta care dovedeste plata, nu am insa un contract. Chitanta are serie, are stampila firmei si semnatura persoanei. Ar exista si posibilitatea ca acest individ sa isi fi inchis firma. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti? Toate firmele care executa mobila cer avans pentru materiale, iar eu am avut acest ghinion sa dau peste acest individ, care e directorul/ patronul firmei (firma este mica) care ma amana de foarte mult timp.
Va rog frumos sa ma ajutati!