avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Platit avans mobila, fara a obtine mobila. Solicit ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Platit avans mobila, fara a obtine mobila. Solicit sfaturile dvs.

Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un an de zile deja), iar aceasta persoana nu mai vrea nici sa faca mobila, nici sa imi returneze banii. A invocat pana acum diverse motive, probleme de familie etc., iar acum mai recent isi inchide si telefonul.
Am o chitanta care dovedeste plata, nu am insa un contract. Chitanta are serie, are stampila firmei si semnatura persoanei. Ar exista si posibilitatea ca acest individ sa isi fi inchis firma. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti? Toate firmele care executa mobila cer avans pentru materiale, iar eu am avut acest ghinion sa dau peste acest individ, care e directorul/ patronul firmei (firma este mica) care ma amana de foarte mult timp.
Va rog frumos sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: mir75 , utilizator 21:01, 12 Octombrie 2010
Daca apreciati ca solutionarea amabiala a fost parcursa,va revine dreptul legal,sa sesizati oficial Garda Financiara,eventual politia responsabila domiciliului dvs
Cel mai simplu de verificat, daca aveti adresa firmei, este sa mergeti la sediul acesteia.
Daca aveti Codul unic de identificare ori numarul de inregistrare al firmei la Registrul Comertului( ar trebui sa fie mentionate pe chitanta) , verificati pe net, pe siteul Ministerului Finantelor, daca aceasta firma mai figureaza sau nu!
Puteti trimite o notificare( cu confirmare de primire) pe adresa firmei, in atentia patronului, in care precizati un termen limita pana la care sa se prezinte cu mobila, altfel ii actionati pe cale legala.
Dupa aceea, daca nu aveti nici un rezultat, formulati plangere pentru inselaciune si inaintati- o fie la Parchet, fie la politie!
Succes!

P.S.
Cata rabdare ati avut sa asteptati mobila ... un an!:O
m.belu a scris:

Dupa aceea, daca nu aveti nici un rezultat, formulati plangere pentru inselaciune si inaintati- o fie la Parchet, fie la politie!

Din precizarile puse la dispozitie,nu reies elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune ,nici sub aspectul disp art 215 alin 1 si 3 din Codul penal
Astfel ca modalitati de latura obiectiva legea distinge intre inducerea si mentinerea in eroare,fiecare avand un continut diferit,specific,usor de sesizat,
aspecte care nu rezida din mentiunile autorului
In privinta momentelor interventiei actiunii infractionale,legea distinge intre incheierea unui contract ori executarea acestuia,fiecare avand circumstante de fapt si juridice distincte
Este suficient in acest sens sa se retina ca in primul moment actele specifice infractiunii,cat si consumarea acesteia se circumscriu elementelor ce definesc incheierea unui contract,cat timp in momentul secund circumscrierea actelor infractionale si consumarea infractiunii are in vedere executarea contractului care dupa caz ,poate avea o extindere in timp,presupunand o varietate de situatii si modalitati
A se avea in vedere ca in speta de fata ,intre parti nu exista incheiat contract
ynocentta a scris:

m.belu a scris:

Din precizarile puse la dispozitie,nu reies elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune ,nici sub aspectul disp art 215 alin 1 si 3 din Codul penal
Astfel ca modalitati de latura obiectiva legea distinge intre inducerea si mentinerea in eroare,fiecare avand un continut diferit,specific,usor de sesizat,
In privinta momentelor interventiei actiunii infractionale,legea distinge intre incheierea unui contract ori executarea acestuia,fiecare avand circumstante de fapt si juridice distincte
Este suficient in acest sens sa se retina ca in primul moment actele specifice infractiunii,cat si consumarea acesteia se circumscriu elementelor ce definesc incheierea unui contract,cat timp in momentul secund circumscrierea actelor infractionale si consumarea infractiunii are in vedere executarea contractului care dupa caz ,poate avea o extindere in timp,presupunand o varietate de situatii si modalitati
A se avea in vedere ca in speta de fata ,intre parti nu exista incheiat contract

Domnisoara draga
Daca stii ce infratiune este spune-o. Pe utilizator asta il intereseaza nu raspunsul pe care il dai la altii. Ma intereseaza si pe mine!!!
ynocentta a scris:

m.belu a scris:

Teoria fara practica este inutila! Puteti raspunde de ce este condamnata pentru inselaciune o persoana care, la un schimb valutar, "la coltul strazii" ii da celuilalt un teanc de ziare taiate, imbracat in 2 bancnote reale contra valutei adevarate oferita la schimb?Unde exista contractul in speta respectiva? Si vorbim aici despre infractiunea de inselaciune comisa in varianta prevazuta de art 215 alin. 1.

Speta expusa de user este o alta modalitate de inselaciune, tot in varianta lui 215, alin.1.

Alte discuții în legătură

Inselaciune laur188 laur188 Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu platesc un credit bancar anda ion anda ion ce se intampla daca nu am platit un credit la banca si aceasta ma executa? daca nu are banca ce sa imi ia se prescrie creditul dupa o perioada de timp? sau ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)