Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western Union prin care am expediat banii ,mesaje sms si discutii pe messenger din care reiese suficient de clar inselaciunea.As vrea sa stiu daca am sanse sa-mi recuperez banii sau macar sa-mi fac dreptate in sensul ca respectivul sa plateasca penal si daca e un avocat din Baia Mare interesat de caz. Va multumesc.
daca din probatorii rezulta intentia de a va solicita acea suma de bani cu titlu de imprumut, atunci nu este inselaciune; depinde deci de intentia presupusului faptuitor si care este f. greu de probat.
avocat Cristina Popescu
Din aspectele precizate nu se regasesc elementele care sa conduca la incadrarea sub incidenta infractiunii la care faceti vorbire
Sub aspectul laturii obiective a infractiunii de inselaciune prevazuta de art 215 alin 3 Cod penal,legea are in vedere mai multe modalitati prin care se poate comite infractiunea si mai multe momente posibile in privinta consumarii infractiunii
Ca modalitati de latura obiectiva ,legea distinge intre inducerea si mentinerea in eroare,fiecare avand un continut distinct specific
Referitor la momentele interventei actiunii infractionale,legea distinge intre incheierea unui contract-inexistent in cazul dvs ori executarea acestuia,fiecare etapa avand circumstante de fapt si juridice distincte