avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselaciune

Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western Union prin care am expediat banii ,mesaje sms si discutii pe messenger din care reiese suficient de clar inselaciunea.As vrea sa stiu daca am sanse sa-mi recuperez banii sau macar sa-mi fac dreptate in sensul ca respectivul sa plateasca penal si daca e un avocat din Baia Mare interesat de caz. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:17, 18 Octombrie 2010
Da cred ca aveti sanse de reusita.Trebuie sa intocmiti o plangere penala impotriva autorului
daca din probatorii rezulta intentia de a va solicita acea suma de bani cu titlu de imprumut, atunci nu este inselaciune; depinde deci de intentia presupusului faptuitor si care este f. greu de probat.
avocat Cristina Popescu
Aveti grija sa pastrati arhiva discutiilor pe mess pt dovada si transferati aceste discutii si pe hartie, asa cum au fost salvate de pe internet.
Din aspectele precizate nu se regasesc elementele care sa conduca la incadrarea sub incidenta infractiunii la care faceti vorbire
Sub aspectul laturii obiective a infractiunii de inselaciune prevazuta de art 215 alin 3 Cod penal,legea are in vedere mai multe modalitati prin care se poate comite infractiunea si mai multe momente posibile in privinta consumarii infractiunii
Ca modalitati de latura obiectiva ,legea distinge intre inducerea si mentinerea in eroare,fiecare avand un continut distinct specific
Referitor la momentele interventei actiunii infractionale,legea distinge intre incheierea unui contract-inexistent in cazul dvs ori executarea acestuia,fiecare etapa avand circumstante de fapt si juridice distincte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc un credit bancar anda ion anda ion ce se intampla daca nu am platit un credit la banca si aceasta ma executa? daca nu are banca ce sa imi ia se prescrie creditul dupa o perioada de timp? sau ... (vezi toată discuția)
Platit avans mobila, fara a obtine mobila. solicit sfaturile dvs. mir75 mir75 Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)