In urma decesului,bunicului in cadrul masei succesorale,adica un teren de 4400 m2,bunicii i-a revenit cota de 4/16,iar celorlalti 4 copii cota de 3/16.As vrea sa stiu cat revine bunicii din aceasta suprafata de teren?
da, sunt multe intrebari...1)intretinerea viza casa in care locuim impreuna(bunica si familia mea);2)mostenitorii revendica o suprafata de 44 ari luata abuziv ,Primaria a improprietarit proprietarii anteriori noua(actul de proprietate asupra terenului a fost obtinut la schimb cu Republica Populara Romana in 1958), respectiv anului 1958; 3)mama este mostenitoare cu cu cota 3/16 asemenea celor 3 frati , 4)decesul a survenit in 2006, sucesiunea a avut loc in 2007,mostenitori:bunica cu 4/16, mama cu 3/16 si ceilalti 3 frati cu cate 3/16;5)bunicul nu a intrat in proces pentru ca acesta a decedat inainte .
Referitor la avocati , am fost , procesul este pe rol , dar ceea ce as fi vrut sa aflu era calea ieftina de preluare/cumparare a dreptului bunicii mele intrucat cheltuielile in proces pana acum au fost suportate de mine... adaug relatia cu bunica este foarte buna...
intrebare:Care este modalitatea ,de preferat, privitor la dreptul de litigiu al bunicii?
multumesc
bunicii ii revine cota de 4/16,iar cu aceasta am un contract de intretinere actualmente. suprafata revendicata in instanta este de 44 ari.alte informatii? procesul este pe rol la recurs si as vrea sa-i cumpar dreptul de litigiu sau cum altfel as putea intra in posesia dreptului?
Buna seara, as vrea sa aflu cum as putea sa cumpar avantajos dreptul bunicii mele , supravietuitoare.Ceea ce as vrea sa aflu, modul sigur si onorabil de insusire a acestui drept .Mama mea este mostenitoare directa, iar bunica ar vrea sa-mi cedeze drepturile ei.Care modalitate ar fi avantajoasa?Vinderea creantei eventuale, cesiunea dreptului litigios sau cumpararea dreptului de litigiu? Multumesc anticipat