avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat reprezinta cota de 1/16 din suprafata de teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat reprezinta cota de 1/16 din suprafata de teren 4400 m2?

In urma decesului,bunicului in cadrul masei succesorale,adica un teren de 4400 m2,bunicii i-a revenit cota de 4/16,iar celorlalti 4 copii cota de 3/16.As vrea sa stiu cat revine bunicii din aceasta suprafata de teren?

@Multumesc! (:
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
gabittza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:25, 5 Noiembrie 2011
275 mp...dar in coproprietate cu ceilalti...
4400: 16 aveti in grupul de programe Accesories al computerului programul de calcul calc.exe (calculator)
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
emil6702, utilizator
4400/16=275
daca citesc in bobi bunicii i-a revenit 4/16 si nu 1/16 deci 1100mp...
gabittza a scris:

In urma decesului,bunicului in cadrul masei succesorale,adica un teren de 4400 m2,bunicii i-a revenit cota de 1/16,iar celorlalti 4 copii cota de 3/16.As vrea sa stiu cat revine bunicii din aceasta suprafata de teren?

@Multumesc! (:

este vorba despre o cota indiviza comuna de 1/16...(care da atatia mp cat spun domnii mai sus :) ) insa va trebui sa se ceara iesirea din indiviziune pentru a putea fiecare sa-si valorifice acea cota...pana atunci, tot terenul este in coproprietatea celor 5.

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune adrian444 adrian444 buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare ... (vezi toată discuția)
Cota gresita certificat mostenitor Catalina2 Catalina2 Buna ziua, in luna iunie am dezbatut mostenirea dupa bunica mea, mostenitori fiind tata si sora lui, ambii decedati. In certificatul de mostenitor dupa bunica ... (vezi toată discuția)