buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare bunica , dupa 3 luni moare si mama . nepotul bunicii dezbate succesiunea mamei iar in masa succesorala sant trecuti 750 m teren . nepotului i-a revenit cota 3/4 iar tatalui 1/4 .- intrebare ; nepotul mai poate dezbate succesiunea dupa bunica ma refer ca zice c-ar mai avea drept si dupa bunica desii pamantul bunicii a trecut in masa succesorala a ficei bunicii .nu stiu daca m-am facut inteleasa dar va rog frumos sa-mi raspundeti .va multumesc .
Dupa cate spuneti, s au dezbatut ambele succesiuni succesive, adica bunica si mama deodata si s a eliberat un singur certificat de mostenitor! De aceea intrai in masa succesorala 750 mp, caci succesiunea 1 era a bunicii, unde mostenitor unic era mama dvs deci a mostenit cei 500 de mp, iar succesiune 2 in continuarea primei , in masa succesorala a mamei dvs intra 750 mp care se mpart intre dvs si tatal dvs.
Ia sa cititi cu atentia certificatul de mostenitor!
aveti perfecta dreptate -exista un singur cf mostenitor in care sant trecute exact ce ati spus dumneavoastra , inseamna ca este un santaj din partea fratelui eu fiind sora infiata mai tarziu de tatal lui . tata a murit si el s-a dezbatut iar succesiunea dupa tata si acum ma ameninta ca mai are drept dupa bunica . va multumesc pt linistea ce mi-ati adus-o .