Ps.Am uitat sa specific,ca acea decizie(are nr.si data) nu este semnata de primire(somer).A semnat-o doar angajatul AJOFM,nu are stampila,rubrica semnaturii sefului de agentie locala,este deasemenea nesemnata.Cum poate dovedi acest angajat ca i-a inmanat somerului acea decizie?I s-a comunicat somerului,doar data la care sa se intoarca cu decizia,atat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va multumesc inca odata pentru raspunsul d-voastra.Adica,daca nu se prezinta cu decizia de repartizare la acea societate pentru a obtine semnatura ,stampila si motivul angajarii/neangajarii si daca nu se prezinta nici la AJOFM la data stabilita pentru a prezenta acel act,nu i se imputa nimic.nu exista posibilitatea sa i se"taie"somajul?Care ar fi procedura corecta,in acest caz,fata de AJOFM?
O zi deosebita.
Cu stima.
Buna ziua,d-le Tudor Valeriu,
am citit ce preved Legea 76?2002,dar as dori sa stiu,daca se numeste"refuz nejustificat",in cazul in care persoana a fost incadrata de AJOFM,la o meserie cu mult sub pregatirea si experienta profesionala(niciodata nu a fost incadrata pe postul de "manipulant marfuri",mai ales fiind si femeie).Nu incape in vorba,ca nu s-a procedat la mediere si consiliere.
Art.1,din Cap.I-Dispozitii Generale,prevede:In Romania fiecarei persoane ii sunt garantate dreptul de a-si alege liber profesia si locul de munca,precum dreptul la asigurari de somaj.
La pct.3,din ceea ce-mi spuneti,as dori sa stiu daca persoana in cauza,ar putea fi "sanctionata"in vreun fel,adica este dreptul dansei sa refuze?Sper ca am inteles bine.
Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi minunata.
Cu stima.
Buna ziua,
spuneti-mi,va rog,cum sa interpretez gestul sau "bunavointa" unui angajat de la AJOFM?Poblema este aceasta:o anumita persoana,are trecute in cartea de munca,bineinteles(pe parcursul a 20 ani),mai multe functii/specializari/meserii.In ultimii ani,posturile ocupate erau diferite(functii,ca director vanzari,director zonal),adica s-a acumulat o experienta profesionala.Intr-adevar,persoana,acum aproximativ 15-16 ani,a ocupat meseria de vanzator(o perioada scurta).In momentul de azi,la stampilarea celei de a 8-a luna de somaj,d-l,foarte frugal,s-a uitat prin calculator la pozitia persoanei si a emis rapid,fara mediere sau consultanta,o dispozitie de repartizare,pe post de "vanzator".problema este ,ca in evidenta celor de la AJOFM,.persoana figureaza ca"manipulant marfuri"(in cartea de munca nu figureaza ca ocupand vreodata aceasta meserie).Nu spun ca este o meserie denigranta,dar dupa ce de-a lungul anilor,ai acumulat o experienta profesionala,as dori sa stiu,pe ce criterii se fac aceste dispozitii de repartizare,daca este stipulat in lege,adica daca persoana este obligata sa accepte,sa se prezinte la societatea respectiva pentru angajare,sau acel angajat a facut un abuz,sau cum s-o numi si ce e de facut in continuare(in ce situatie poate renunta).
In speranta ca nu v-am retinut mult cu problema mea,va multumesc pentru atentia acordata.
O seara placuta tuturor.
D-na Monica V.,va multumesc foarte frumos pentru promptitudinea raspunsului.
O zi frumoasa.
Buna ziua,
am fost azi la banca,am primit actul aditional la contract,dar pentru studiu,nu este semnat de nici o parte,nu are nici nr.intregistrare.Ma nemultumeste faptul,ca in baza contr.credit semnat in 2007,DAE =18,68%/an,iar in act aditional DAE=24,93%/an.Comisionul de risc a fost introdus in comisionul de administrare,in act aditional s-au cumulat valoric cele doua,deci suma totala a ramas aceeasi.
Contract 2007=dob.curenta reviz.trim.=12,3%/an,la care se adauga 2 p.p.
Act aditional=dob.variabila calc.in f-ctie de cotatia ROBOR la 6 luni,la care se adauga 11,03 p.p.
Mi se pare prea mare diferenta.Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat,va multumesc anticipat.
@Cermak Gruia
Mai exact,ce inseamna executare silita?Am un apartament proprietate personala,dar in acest moment sunt somera.
Va multumesc.
V amultumesc pentru raspunsul prompt.
Buna ziua,
as dori sa stiu,daca pana la aceasta data nu am primit actul aditional la contractul de credit,pana la ce data sa mai astept?
Mentionez ca sunt somera si din luna ian.am reusit sa platesc decat o singura rata(am fost personal la banca sa anunt imposibilitatea de a plati,am trimis si o scris.recomandata) si m-au sunat de la banca sa ma anunte ca din aceasta luna mi se reliziliaza contractul.
Sfatuiti-ma,va rog cum sa procedez?
Va multumesc anticipat.