avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate mariana_pakai

Activitate mariana_pakai

Cu alte cuvinte, daca angajatorul doreste ca saptamana de lucru sa fie de miercuri pana duminica tot anul o poate face fara nicio constrangere, esti obligat sa respecti acest program? Codul muncii nu face nicio referire la cate weekenduri consecutive poti sa lucrezi?
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti conform legislatie in vigoare cate weekenduri legate se pot lucra intr-o luna. Angajatorul te poate obliga ca programul de lucru sa fie de miercuri pana duminica, cu repaus luni si marti, weekend de weekend?

Multumesc
Buna ziua,

In 06.08.2019, am depus contestatie la raportul depus la data de 22.07.2019 ("Contestatia trebuie depusa la tribunal in cel mult 15 zile de la publicarea planului de distribuire in Buletinul Procedurilor de Insolventa. - conform sfatului dvs."). In urma contestatie am fost citata in calitate de contestator, la termenul de la inceputul lunii octombrie 2019.
Am observat acuma, ca lichidatorul judiciar a depus intampinare la contestatia mea in data de 13.09.2019, invocand:
- tardivitatea depunerii contestatie: ca nu am depus in termen de 7 zile de la publicarea in BPI a extrasului la alin. 2 ( a fost publicat in data de 22.07.2019, si ar fi trebuit sa depun contestatia in data de 30.07.2019)
- respinge contestatiia ca fiind nefondata: " Lichidatorul judiciar subliniaza faptul ca suma solicitata constand in salarii este nascuta ulterior datei deschiderii procedurii de faliment fata de societatea debitoare, respectiv ulterior datei de xx.xx.xxxx, pe cale de connsecinta fiind incidente prevederile art. 102, aliin. 6, din legea nr. 85/2014.
Ca atare, fiind o creanta curenta aceasta urmeaza a fi achitata cu prioritatea stabilita de dispozitiile art. 102, alin. 6coroborate cu cele ale prevederilor art. 161 din Legea nr. 85/2014, in masura existentei disponibilitatilor in conturile societatii debitoare.
Ca atare, lichidatorul juiciar nu a respins de la plata suma solicitata de tetenta, din contra s-a constatat ca aceasta detine intr-adevar p creanta curenta constand in salarii restante.
Plata acestei sume nu s-a realizat data fiind lipsa de disponibilitati suficiente pana in momentul prezent pentru a acoperi toate creantele curente. Astfel, lichidatorul judiciar subliniaza ca platile realizate s-au incadrat in cele stipulate de dispozitiile art. 159, alin. 1, pct. 1 si art.161, pct. 1 din Legea nr. 85/2014.
Prin urmare deindata ce vor exista disponibilitati suficiente in contul debitoarei urmeaza a se proceda la plata creantei curente detinuta de contestatoare."
Am 2 intrebari legate de intampinarea facuta de lichidatorul judiciar:
1. Lichidatorul judiciar in cate zile avea dreptul de a depune intampinare de la contestatia mea (contestatia a fost depusa in 06.08.2019, iar intampinarea a fost facuta in data de 13.09.2019, iar data Tribunalului este 16.09.2019), este in termen? In situatia data, merita sa ma prezint la Tribunal, la data mentionata in citatie?
2. Eu am contestat raportul depus in iulie, a platilor facute de catre lichidatorul judiciar a retributiilor administratorului judiciar in valoare totala de 30.055,58 lei - plata la zi a tuturor facturilor emise, respectiv plata catre firma de paza a sumei de 24.390,24 lei - reprezentand plata la zi a tuturor facturilor emise.
Soldul societatii la 31.07.2019 era de 24.032,41 lei.
In raportul de la sfarsitul lunii august am vazut ca in data de 06.08.2019 lichidatorul judiciar si-a emis factura si in aceeasi zi a efectuat si plata facturii, respectiv a platit din nou firma de paza, factura la zi.
Soldul societatii la 31.08.2019 era de 19.746,60 lei.
In unul din rapoartele depuse de lichidatorul judiciar, acesta a scris: "Lichidatorul judiciar va comunica prezenta poziţiei către petentă." - nici in ziua de azi nu am fost contactata de lichidatorul judiciar.
In perioada mentionata, din sumele disponibile, societatea de insolventa si-a acoperit permanent facturile proprii, respectiv a firmei de paza, ignorand total solicitarile mele referitoare la plata salariilor restante. Ce pot sa fac in situatia data?
Mentionez de asemenea, ca firma de insolventa nu mi-a comuicat niciodata datele la care depune rapoartele, punandu-ne (pe totii fostii angajati) in imposibilitatea de a le contesta in termenul considerat legal de dansii.

Multumesc,
Buna ziua,
Am vazut ca in data de 26.08.2019, lichidatorul judiciar a depus un nou raport. In noul raport in situatia platilor si a incasarilor aferente perioadei raportate, lichidatorul judiciar din nou si-a platit retributia lunara.
Legat la contestatia facuta de mine, a scris urmatoarele:
“Lichidatorul judiciar a constatat faptul ca pe rolul instantei figureaza o contestatie la masura lichidatorului judiciar, formulata de XXX, obiect al dosarului asociat nr. xxx. In cadrul acestui dosar asociat este fixat primul termen de judecata pentru data de xx.xx.xxxx. Pana la prezenta data lichidatorul judiciar nu i-a fost comunicata contestatia.
Lichidatorul judiciar va proceda ulterior receptionarii contestatiei la formularea pozitiei procesuale.”

Oare ar trebui sa depun din nou contestatie la ultimul raport, avand in vedere plata efectuata catre ei? Daca da, pana in ce data pot sa depun contestatia, din nou trebuie sa platesc taxa judiciara de 200 lei?

Multumesc

Buna ziua,

Conform sfatului dvs. am depus contestatie la planul de distribuire, ca urmare am primit o citatie in calitate de contestator.
Va rog sa ma sfatuiti cu privire le ce am de intreprins (atitudine, documente ...)
Multumesc frumos
Citind mai departe, am constatat ca au platit suma de 30.055,58 lei - retributie administrator judiciar si 24.390,24 lei firmei de paza.
Revin cu intrebarea de ce ei au prioritate si eu nu?

P.S. Lichidatorul judiciar nu mi-a comunicat absolut nimic, pana la aceasta ora, conform celor spuse in raport.

Multumesc,
Buna ziua,

Lichidatorul judiciar la data de 22.07.2019 a depus la Curtea de Apel raportul de activitate.
La adresa mea de a mi se plati salariile restante, creante curente - a formulat urmatorul raspuns:
V. Cererea formulată de dna XXX
La dosarul cauzei a fost depusă o cerere de plată de către dna XXX. Prin cuprins acestei cereri petenta, în calitate de fost salariat al SC YYYY SRL, solicită achitarea sumei de ZZZ lei.
Acest debit se constituie din salariile restante aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anul 2019.
De asemenea, prin scriptul formulat, petenta arată faptul că aceste sume constau într-o creanță- curentă.
Lichidatorul judiciar subliniază faptul că suma solicitată constând în salarii este născută ulterior datei deschiderii procedurii de faliment faţă de societatea debitoare, respectiv ulterior datei de aa.aa.2018, pe cale de consecinţă fiind incidente prevederile art. 102, alin, 6 din Legea nr. 85/2014.
Ca atare, fiind o creanţă curentă aceasta urmează a fi achitată cu prioritatea stabilită de dispoziţiil art. 102, alin. 6 coroborate cu cele ale prevederilor art. 161 din Legea nr. 85/2014, în măsura existenţei disponibilităţilor în conturile societăţii debitoare.
Lichidatorul judiciar va comunica prezenta poziţiei către petentă.

In momentul in care am depus cererea societatea, prin lichidatorul judiciar a vandut un autoturism in valoare de 7.600 euro + TVA, autoturism care nu era garantat/girat nicaieri.
In cazul acesta eu ce pot sa fac, avand in vedere ca lichidatorul judiciar plateste doar facturile de paza?

Multumesc
Multumesc din suflet.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns, ati putea sa-mi indicati articolele de lege pe care le pot invoca in cerere?
Multumes frumos pentru informatie.