avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti conform legislatie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti conform legislatie in vigoare ...

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti conform legislatie in vigoare cate weekenduri legate se pot lucra intr-o luna. Angajatorul te poate obliga ca programul de lucru sa fie de miercuri pana duminica, cu repaus luni si marti, weekend de weekend?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 29 Ianuarie 2022
Se pot lucra toate week-endurile cu condiția sa vi se asigure un repaus saptamanal de 48 ore consecutive.
Cu alte cuvinte, daca angajatorul doreste ca saptamana de lucru sa fie de miercuri pana duminica tot anul o poate face fara nicio constrangere, esti obligat sa respecti acest program? Codul muncii nu face nicio referire la cate weekenduri consecutive poti sa lucrezi?
Codul muncii nu are astfel de mențiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal DanaDM DanaDM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare/interpretare a Codului Muncii privind repausul saptamanal de 48 de ore. De exemplu, avem un program de ... (vezi toată discuția)
Sporuri vs repaus saptamanal luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca are sens afirmatia de mai jos deoarece sunt in discutii in contradictoriu si as vrea sa stiu daca cele mentionate mai ... (vezi toată discuția)
Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)