avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate a1ur3l

Activitate a1ur3l

buna ziua,
as dori sa stiu si eu daca se plateste sau nu tva-ul la achitarea taxei de prima inmatriculare.
pentru ca azi am primit raspunsul si mi-se pare f mare valoare de 2400 ron pt un euro 4 de 1800 cm3
deci cel car m-a lovit nu poate fi obligat sa imi plateasca diferenta.
atunci eu vreau ca el impreuna cu asiguratorul lui sa imi ia o masina identica cu aceea si termin balciul.pt ca eu cu 7.400 ron si cu ce mai iau pe epava (inca 4.200 ron) nu imi pot lua una care sa fie cat de cat aproape de a mea.
care e pb? eu am fost nevinovat, iar el sa imi ia alta masina asemanatoare. si le-o fac cadou pe aceasta.
el nu poate raspunde pentru fapta savarsita( art 998 din civil )?....care e pb daca asigurarea lui nu acopera costul reparatiei? - pentru ca mi-se pare normal ca el sa isi cheme asiguratorul, dar eu ce fac cu diferenta? nici alta masina nu imi pot lua.
si unde pot gasii un expert care sa imi poate face o expertiza a masini, pentru a stabili valoarea de nou?
daca ei mi-au luat in calc cea mai mica valoare dp piata a masinii? nu pot schimba cu nimic acest lucru?
in primul rand bine v-am gasit.
am si eu o problema. pe data de 29.08.2010 am fost lovit de un sofer cu asig la ardaf (nu a vazut semnul stop, si implicit a intrat in mine), care si-a recunoscut vina. masina am dus-o la un service si am devizul de in jur de 24.000 RON (usa stanga+prag ; stalp, aripa usa spate dr, punte spate rupta, brat dr spate rupt, etc). cei de la asigurari imi acorda doar 7.400 ron (in cazul in care mi-o fac in regim propriu - adica dauna totala - sa zicem ca aici sunt multumit).
acum eu vreau sa imi fac masina cu piese noi si in service-ul respectiv.
intrebarea mea este: il pot da in judecata pe cel care m-a lovit pentru a imi plati diferenta? daca da pe ce motiv, ce sanse am sa castig si cam cat dureaza un astfel de proces?
multumesc anticipat celor care imi vor raspunde