avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ce sanse am sa castig un proces cu cel care m-a lovit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ce sanse am sa castig un proces cu cel care m-a lovit

in primul rand bine v-am gasit.
am si eu o problema. pe data de 29.08.2010 am fost lovit de un sofer cu asig la ardaf (nu a vazut semnul stop, si implicit a intrat in mine), care si-a recunoscut vina. masina am dus-o la un service si am devizul de in jur de 24.000 RON (usa stanga+prag ; stalp, aripa usa spate dr, punte spate rupta, brat dr spate rupt, etc). cei de la asigurari imi acorda doar 7.400 ron (in cazul in care mi-o fac in regim propriu - adica dauna totala - sa zicem ca aici sunt multumit).
acum eu vreau sa imi fac masina cu piese noi si in service-ul respectiv.
intrebarea mea este: il pot da in judecata pe cel care m-a lovit pentru a imi plati diferenta? daca da pe ce motiv, ce sanse am sa castig si cam cat dureaza un astfel de proces?
multumesc anticipat celor care imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:41, 22 Septembrie 2010
Va judecati cu asiguratorul si cu persoana responsabila de producerea accidentului, dar numai asiguratorul va fi obligat la plata, daca veti castiga; se face o procedura prealabila anterioara, aceea a concilierii prevazuta de art. 720 c.p.civ,dupa care, respectand anumite termene, introduceti cererea de chemare in judecata; administrati proba cu expertiza tehnica auto si in functie de concluziile acesteia veti avea castig de cauza sau nu. Aveti nevoie de consiliere specializata, pe o asemenea speta.
avocat Cristina Popescu
deci cel car m-a lovit nu poate fi obligat sa imi plateasca diferenta.
atunci eu vreau ca el impreuna cu asiguratorul lui sa imi ia o masina identica cu aceea si termin balciul.pt ca eu cu 7.400 ron si cu ce mai iau pe epava (inca 4.200 ron) nu imi pot lua una care sa fie cat de cat aproape de a mea.
care e pb? eu am fost nevinovat, iar el sa imi ia alta masina asemanatoare. si le-o fac cadou pe aceasta.
el nu poate raspunde pentru fapta savarsita( art 998 din civil )?....care e pb daca asigurarea lui nu acopera costul reparatiei? - pentru ca mi-se pare normal ca el sa isi cheme asiguratorul, dar eu ce fac cu diferenta? nici alta masina nu imi pot lua.
si unde pot gasii un expert care sa imi poate face o expertiza a masini, pentru a stabili valoarea de nou?
daca ei mi-au luat in calc cea mai mica valoare dp piata a masinii? nu pot schimba cu nimic acest lucru?
Despagubirile urmare accidentelor auto, se supun legii speciale, atat privind evaluarea autovehiculului cat si a modului de plata a reparatiilor.Nu se poate pretinde un auto similar la schimb, aceasta modalitate nu este prevazuta de Legea nr.136/1995 si nici in Normele de aplicare aprobate prin Ord.CSA nr.5/2010.
Valoarea masinii dv. la data evenimentului o puteti calcula si singur. Fata de ce suma rezulta nu va poate da nimeni mai mult iar de platit nu plateste decat asiguratorul. Asta e legea si nu se poate face nimic. Daca aveati CASCO atunci puteati obtine despagubirea care era putin mai mult si va ramanea si epava si apoi se descurcau asiguratorii intre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumit valoare dauna totala adriancj adriancj Buna ziua, sunt posesorul unui autoturism Volvo s 40, si sunt asigurat casco la Ardaf in valoarea a 12.400 euro. In urma cu 4 luni am suferit un accident si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier maryus_soryn maryus_soryn Buna ziua, Am avut si eu un accident rutier in care au fost implicate trei masini.Eu conducand o skoda fabia 2001, am oprit la un semafor in coloana in oras ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)