avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Buna ziua,
Am avut si eu un accident rutier in care au fost implicate trei masini.Eu conducand o skoda fabia 2001, am oprit la un semafor in coloana in oras moment in care a venit din spate un camion 7,5 tone incarcat si s-a oprit in mine aruncandu-ma in masina din fata mea un nissan. In cazul meu cu skoda am fost lovit si la cap, nu foarte grav,in urma caruia am facut investigatii la spital, din care a reiesit ca nu raman cu nici o afectiune , am avut concediu medical 1 saptamana , 1 zi spitalizare si certificat medical legal.
Dosarele le-am inaintat la Asirom firma la care are asigurare vinovatul, cel cu camionul.
Masina am dus-o la constatare la service skoda in sibiu unde au constatat ca reparatiile costa 25.000 RON iar asigurarile mi-au dat un raspuns dupa o luna:
-in cazul in care repar masina ei imi acorda 15.000 Ron
-in cazul in care nu sunt de acord sa repar masina (adica sa mai pun eu 10.000 Ron) ei imi despagubesc 10.000 Ron .
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva raspunsuri la cazul meu:
- cum as putea afla daca cei de la asigurari ma despagubesc corect.
-ce as putea face in acest caz sa-mi recuperez banii pentru ca nu este vina mea, deci nu mi se pare corect ca eu sa platesc.

Multumesc foarte mult .
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:04, 8 Ianuarie 2010
Pentru diferenta de bani ramasa neachitata de catre cei de la asigurari va indreptati impotriva celui vinovat de producerea accidentului, cu actiune in instanta.
Multumesc mult,

Nu vreau sa fac abuz de bunatatea dumneavoastra dar as vrea sa stiu daca actionez in instanta am sanse sa castig.
Banuiesc ca pentru a actiona in instanta trebuie sa am o dovada alb pe negru, asta inseamna ca trebuie sa platesc diferenta pentru reparatie dupa care sa adaug factura respectiva la dosar.
Sincer, daca as sti ca nu castig nu as repara masina pentru ca sunt multi bani si nu se merita, daca raman cu cheltuielile.
Am scris aceste randuri, pentru ca sunteti mult mai in masura, sa-mi dati un raspuns.
Inca o intrebare as avea, domiciliul meu este pe judetul alba:
-as putea sa actionez in instanta pentru acest caz in alt judet?
-daca actionez in jud alba as putea sa angajez un avocat din alt judet?
Sanse de castig veti avea daca faceti dovada ca ati achitat integral reparatia. Insa, ati putea sa va consultati si cu alte persoane care au cunostintele necesare in a calcula valoarea reala a masinii dvs. potrivit normelor RCA, avand in vedere ca exista trei scale de uzura .De regula, asiguratorii aleg varianta economica pentru societate, adica stabilesc valoarea de despagubire cea mai mica.
Instanta competenta poate fi locul unde s-a produs accidentul , sediul asiguratorului unde s-a instrumentat dosarul sau sediul central al acestuia. Daca va judecati doar cu soferul vinovat, instanta competenta e instanta unde s-a produs faptul ilicit sau domiciliul paratului. Acestea ar fi variantele pe care le aveti la dispozitie in vederea recuperarii prejudiciului.
Cat priveste angajarea unui avocat din alt judet, nu e nici o problema sa faceti acest lucru.
Orientativ, autoturismul dv. ar mai putea costa cam 20-25% din valoarea de nou.Valoarea exacta se calculeaza conform Ord.CSA nr.21/2009, Anexa 3 stabileste "uzura" care se scade din valoarea de nou, luata din cataloagele producatorului, la data fabricatiei.
Valoarea rezultata (valoarea reala) este suma maxima despagubibila in caz de reperare.Daca nu se doreste repararea, se scad 25% din valoarea reala si se primesc cei 75% + epava, (epava fiind considerata maxim 25% din valoarea reala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto prea mica Silviu19xx Silviu19xx Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca ion_ion1966 ion_ion1966 Sunt proprietarul unei Dacia NOVA gti AN 1999.AM AVUT UN ACCIDENT, VINOVATUL ERA ASIGURAT LA [EDITAT].......valoarea de reparatie este de peste 7000 ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a. bogdan070 bogdan070 Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)