avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA

Sunt proprietarul unei Dacia NOVA gti AN 1999.AM AVUT UN ACCIDENT, VINOVATUL ERA ASIGURAT LA [EDITAT].......valoarea de reparatie este de peste 7000 ron....Asirom imi ofera 2000-2500 ron daune totale....am facut ITP si identificarea masini in OCT,2011....si la acest pret nu pot cumpara o masina macar la fel de buna ca cea avariata.......va rog sa-mi spuneti daca am sanse legale si mai ales cum sa obtin ceva in plus de la ASIGURATOR sau VINOVAT ?????...........va multumesc anticipat si sper sa-mi raspunda cineva....
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:34, 22 Decembrie 2011
Da aveti sanse ,nu ar fi rau sa faceti o asigurare de dovezi in cadrul careia sa solicitati o expertiza auto .Urmeaza sa va judecati cu vinovatul si cu asiguratorul.In momentul in care vor vedea valoarea reala a reparatiei cred ca vor plati dauna.
dar nu am inceput sa rapar masina. nu stiu daca sa accept varianta lor ,DAUNE TOTALE,si primesc 2000-2500 ron,sau sa solicit o expertiza aotu cum ati sugerat dvs.????? miine trebuie sa ma prezint la [EDITAT] si nu stiu sa ce decizie sa iau....daca binevoiti va rog lasati-mi o varianta cit de cit sigura,,,,va multumesc...
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Acestia nu va pot oferta intre 2000 - 2500. Trebuie sa fie o suma fixa care trebuie sa reiasa clar din calculul pentru acordarea despagubirii maxime. Cereti sa vi se arate metoda de calcul. Din valoarea de nou ei se va scade coeficientul de uzura iar din suma ramasa pot scade maxim 25% (epava) iar masina va ramane dumneavoastra. In cazul unui proces nu ve-ti avea de castigat decat eventual diminuarea acelui procent de 25% dar tinand cont ca este vorba despre o Dacia Nova acesta nu va fi incadrata mai mult de clasa medie. Adica dumneavostra ve-ti castiga maxim 300 - 400 ron in cazul unui proces. Nu puteti recupera nimic de la vinovat decat pe cale amiabila.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
va multumesc pt mesaj...o intrebare as mai avea:conf.ORDINULUI C.S.A. 8/2008 art.45,despagubiri pt lipsa de folosinta abunului am vreo sansa sa obtin ceva???? eu fac naveta la servici pe o distanta de 70km..... lucrez la schimburi nu am cum sa justific prin bilete de transport sau abonament,,,,
ion_ion1966, utilizator
Banuiesc ca daca ati deschis subiectul acum... dauna nu a fost in 2008. Daca este asa dosarul dumneavoastra se instrumenteaza in baza Ord. 5 / 2010 pana la data de 05.12.2011 iar din data de 06.12.2011 in baza Ord. 14 / 2011.
In orice caz enuntul articolului este similar si se refera la dreptul de uzufruct (de nefolosinta). Tinand cont ca este un turism aveti slabe sanse sa obtineti ceva in plus. In cazul in care va manifestati aceasta dorinta trebuie sa luati in calcul faptul ca aceste drepturi se dobandesc numai pe cale judecatoreasca.... adica trebuie sa ii actionati in instanta. Fara dovezi si probe clare in acest sens .... nu ve-ti obtine nimic. Ar trebui sa va concentrati asupra dosarului de daune si sa verificati corectitudinea evaluarii de catre acestia in ceea ce priveste masina deoarece ar trebui sa actionati societatea de asigurari in instanta si sa cereti cumulat aceste prejudicii. Cel mult puteti castiga contravaloarea transportului in acesta perioada (de la data avizarii dosarului si pana la data semnarii cererii de despagubire in care trebuiesc mentionate si aceste solicitari pe langa despagubirile oferite pentru masina). In lipsa unor documente precum bilete, abonamente, contract care sa ateste faptul ca folositi acea masina in interes de serviciu..... aveti sanse nule.
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca Miroslav83 Miroslav83 Buna, Ma poate ajuteti ajuta va rog cu un sfat in urmatoare problema: Masina mi-a fost lovita din spate, in timp ce eram oprit la cedeaza trecere. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)