Buna,
Ma poate ajuteti ajuta va rog cu un sfat in urmatoare problema:
Masina mi-a fost lovita din spate, in timp ce eram oprit la cedeaza trecere. Am fost la asigurari impreuna cu cel care m-a lovit, s-a deschis dosarul de dauna, cel vinovat a primit dovada de reparatie. Dauna nu este ireparabila, insa din cauza ca valoarea masinii mele este evaluata f jos(dacia berlina 11 ani vechime 220.000 Km), pragul de dauna totala este f jos de asemenea. (~1700 RON). Valoarea reparatiei este de ~1800 RON. Din puntul de vedere al asiguratorului, masina este dauna totala. Sunt tentat sa accept suma, si sa o repar eu ajutat de tatal meu.
Intrebaea mea este ce se intampla in urmatorele scenarii:
Accept "dauna totala" si imi repar masina. Peste un timp sunt lovit din nou. Merg la asigurari. Este posibil sa nu mai fiu despagubit pe motiv ca am masina a fost catalogata "dauna toata"?
Imi expira polita de asigurare. Vreau sa o pelungesc. Este posibil sa nu mi-o mai pelungeasca pe motiv ca in baza de date seria masinii figureaza ca a fost despagubita pentru "dauna totala"?
Nu va impacientati! Dauna totala este o incadrare a despagubirii, care inseamna ca veti primi 75% din valoarea reala a masinii(in bani) + epava(in natura), in cazul in care nu efectuati reparatia.Problema este sa elucidati ce inseamna acei 1.700, adica daca este valoarea reala sau suma pe care o veti primi ca despagubire.Cat timp nu radiati masina, nu se pune problema unei eventuale despagubiri in viitor, in aceleasi conditii(pe RCA).Probabil suma maxima de despagubire(valoarea reala) va mai scadea cu ceva procente incepand cu anul al 12-lea.
Va faceti niste scenarii SF. Chiar daca veti mai avea un accident si nu din vina dv, tot veti fi despagubit. Daca nu sunteti dv vinovat de producerea evenimentului nu veti fi introdus in baza de date pt. majorarea primei de asigurare. Sfatul meu este sa acceptati cei 1700 roni si sa va reparati masina cu forte proprii pt ca pe dauna totala vi se mai scade 25% din aceasta suma si chiar daca va lasa epava, o sa iesiti in pierdere.
Abuz astra
lary_alexandra2
In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)