avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar?

Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la asigurari sa claseze dosarul ca si dauna totala, insa devizul nu depaseste suma asigurata. Airbag-urile, motorul, directia,... nu mi-au fost avariate, motiv pentru care epava are valoare...eu doresc sa imi repar masina deoarece consider ca o mai pot folosi, insa domnii de la asigurari mi-au gasit cumparator la epava fara sa tina cont de dorinta mea care este sa imi dea 85% din suma asigurata sa imi repar masina si sa platesc eu diferenta de inca vreo 5%...Ei spun ca imi dau suma asigurata si gata, fara prea multe explicatii. M-am gandit sa ii actionez in judecata si sa le cer si cheltuieli cu masina inchiriata pe care o folosesc de la accident...credeti ca am vreo sansa ....macar cu reparatia?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 08:55, 27 Iunie 2011
in contractul de asigurare scrie de la ce procent incepe dauna totala. daca expertiza lor este buna atunci nuveti avea cistig de cauza in instanta.

va recomand sa angajati un avocat, faceti concilierea prealabilain cadrul careia sa aveti acces la actele dosarului de dauna si apoi sa vedeti daca merita actiunea in instanta sau nu. O sa dureze 1-2 ani pina finalizati cauza.
dauna totala scrie ca este daca valoarea reparatiilor depaseste 85% din valoarea reala a auto...care este asigurat in acest caz la o valoare mai mica decat cea de pe piata, masina e din 2002 si are 140000, putini zic eu la varsta asta...
devizul service-ului este cam 90% din valoarea asigurata...as fi dispusa sa acopar eu aceasta diferenta decat sa vand epava ...la suma asigurata nu imi cumpar acea masina, iar cu suma oferita de ei in dauna totala nu imi fac masina nici cu piese din dezmembrari...
expertiza nu s-a facut, doar au pus ei masina pe licitatii on-line si i-au gasit client...la km astia fara probleme la motor, directie... cred si eu ca si-au gasit client., dar eu vreau neaparat sa pastrez masina...si am mai si platit casco de 7 ani la ea...
Aveti dreptul sa cereti repararea masinii cu suportarea diferentei dintre suma asigurata si valoarea devizului. Faceti o reclamatie la CSA si daca nu gasiti intelegere atunci ii puteti chema la conciliere pe asiguratori. In final daca nici la conciliere nu va rezolvati favorabil problema, atunciputeti actiona in instanta asiguratorul pt faptul ca instrainarea epavei nu se poate face fara acordul dv iar dv optati pt reparatie cu suportarea diferentei. Va recomand sa va angajati un avocat si sa demarati actiunea. Va urez succes!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Este dreptul dvs.sa va reparati masina.
Aveti optiunea de a va pastra epava, nu poate nimeni sa o vanda deoarece este propietatea dvs.
Nu veti primi mai mult decat 85 % din suma asigurata de pe polita.
Faptul ca nu este asigurata la valoarea reala trebuia sa va nemultumeasca la incheierea politei nu acum. Veti primi despagubire pentru cat ati platit .
Problema este ca asiguratorul nu vrea sa imi dea 85% din suma asigurata, numai 50%+ epava, iar din acesti bani eu nu imi repar masina nici cu piese folosite.
De 6 ani platesc aceasi rata, doar valoarea masini a scazut...pana in aprilie a fost asigurata la o valoare cu 4000 euro mai mare decat dupa reinoirea contractului pe mai 2011-mai 2012... chiar asa scade valoarea unei masini? Rata e insa aceasi...
Ceea ce doresc este sa imi dea maxim sa imi pot acoperi o parte din reparatia masini...sau sa accept si unele piese, cum ar fi bara, grilaj, ...din dezmembrari...faruri, radiator doar noi...
Am gresit ca nu am fost atenta la valoarea la care mi-au reinoit contractul...dar sa decida ei daca e dauna totala sau imi repar masina....asta e bataie de joc....inteleg ca au plafon maxim....dar sa il deie daca solicita clientul....ei insista ca au client la epava desi le-am spus de 3 ori ca doresc reparatia masini si doresc sa o pastrez...Daca vreau sa vand epava pot si singura....chiar asa autisti sunt cei de la asigurari...tu le spui una ei raspund ce vor...parca as vorbi singura....

Alte discuții în legătură

Nemultumit de dauna totala cristitsirc cristitsirc Buna ziua, De curand am avut un accident de circulatie (eu nevinovat) in urma caruia masina mea a fost avariata extrem de mult, spatele este distrus ... (vezi toată discuția)
Dauna totala, pastrare epava charlito22 charlito22 Buna ziua. Am avut ghinionul sa fiu implicat intr-un accident fara victime in care nu sunt vinovat, am facut constatarea amiabila si urmeaza sa merg la ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)