Buna ziua.
Am avut ghinionul sa fiu implicat intr-un accident fara victime in care nu sunt vinovat, am facut constatarea amiabila si urmeaza sa merg la constatare la asigurator( Allianz). mentionez ca am cumparat masina in aprilie 2014 ( golf V cu 4000 E) dupa care am mai investit pana la 1200 in reparatii ( distributie placute discuri baterie, etc) Am facut programare la porsche Nord si tot colo vreau sa imi fie reparata masina. Ideea este ca aici costul este foarte scump si sunt pasibil de dauna Totala pt ca piesele+manopera depasesc 60-70% din valoarea de piata a masini). Daca sunt despagubit pt dauna totala eu vreau sa primesc 75% din valoarea de piata a masinii si sa pastrez epava, care o pot repara singur. sunt tanar pana in 30 de ani si platesc asigurare undeva la 1800 Ron/an si nu permit sa ies in pierdere mai ales ca am facut imprumut pentru a achizitiona masina si platesc si dobanda. Exista posibilitatea sa imi gaseasca ei cumparator si sa ma oblige sa o vand sau mi se acorda 75% din valoare si raman si cu masina? .va multumesc
Circuitul este urmatorul: dupa ce se face constatarea propriu -zisa, masina trebuie dusa intr un service agreat de asigurator ( cel mai recomandat), care mai apoi se apuca de demontat reperele avariate si se face o reconstatare pe elementele noi gasite avariate, elemente ce nu s-au observat la constatarea initiala.
Mai apoi se intocmeste un deviz estimativ care se transmite inspectorului de dauna. Acesta va calcula valoarea maxima de despagubire: se tine cont de starea generala, km, an de fabricatie, si pretul de nou al masinii. Toate aceste date introduse intr-o formula, rezulta suma maxima LEGALA pe care o poate acorda. Daca devizul de la service este sub aceasta suma, masina se repara in service, daca este peste valoarea maxima, despagubirea se acorda pagubitului. Aceasta suma in cauza este calculata făcând o evaluare si la epava. Epava ramine la Dvs.
Multumesc mult pentru ajutor, sa inteleg ca procentajul nu este valabil 75% dauna respectiv 25% epava si inca ceva proprietar in acte este tatal meu si este plecat in Franta am nevoie de procura sau este valabil gradul de rudenie tata fiu inclusiv adresa de domiciliu identic?