avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu un polonez cu dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu un polonez cu dauna totala

acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca trebuie sa merg la ARDAF sa-mi repare masina. Cei de la ARDAF au sous initial ca trebuie sa platesc eu reparatia masinii, iar ei vor da o despagubire in cateva luni, dar nu se stie daca exact suma cheltuita pentru reparatie. Dupa deviz, masina mea, VW Golf IV 1.6 16V, are nevoie de reparatii de 200 milioane. Acesta este un deviz initial, la rece, fara a fi desfacuta masina. Acu astept un raspuns de la ARDAF. Dar ma ingrozesc unele zvonuri ca la dauna totala, dupa cum se aude ca va fi, ei imi vor da destul de putin. Cum sa fac sa obtin maximum din aceasta intamplare?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:40, 31 Mai 2009
Masina dv. are pretul de nou,in jur de 42.000 RON.Functie de anul de fabricatie/nr.km parcursi anual, conform Norme CSA 20/2008, valoarea scade (grila uzura).Daca val. reparatiei depaseste 75% din valoarea actualizata,veti primi acei bani si epava.
Asiguratorul are obligatia sa faca evaluarea intregii reparatii (constatare initiala +reconstatare la demontare)si sa plateasca ori dauna totala ori repararea.Chestia cu plata dv. nu tine si sa n-o admiteti.Asiguratorul din Romania,isi va recupera de la cel din Polonia pe care il reprezinta, suma despagubita.Verificati valoarea pentru a putea eventual s-o contestati daca nu corespunde cu "oferta" Asiguratorului.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
nucu$, utilizator
Multumesc foarte mult. Dar cum aflu valoarea masinii, e un VW Golf 1.6 16V din 2001 cu 140.000 km parcursi?
Este vre-un catalog in care sa pot vedea care ar fi valoarea actuala a masinii?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
prioan, utilizator
In acest caz, vechime 8 ani,uzura 72%,ar fi in jur de 12.000 RON :stunned:,daca valoarea de nou este 10.000 E. Valoarea exacta de nou o puteti afla din catalogul Schwacke functie de dotari.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
nucu$, utilizator
prioan a scris:

Multumesc foarte mult. Dar cum aflu valoarea masinii, e un VW Golf 1.6 16V din 2001 cu 140.000 km parcursi?


Mare atentie la valoarea de nou a autoturismului.:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de despagubire ardaf prioan prioan Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el ... (vezi toată discuția)
Teroare...ardaf prioan prioan Azi am primit o veste groaznica. Cu toate ca reparatia masinii costa minim 5000 euro, cei de la ARDAF ma despagubesc cu 3300 in caz de repar masina, sau 2500 ... (vezi toată discuția)
Accident auto f1re22 f1re22 buna ziua,ma numesc T.Alexandru,in urma cu 3 saptamani mergeam pe Str.Orsova,drum cu prioritate,la intersectie cu str. Dezrobiri un nene care avea indicatorul ... (vezi toată discuția)