avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... TEROARE...ARDAF
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

TEROARE...ARDAF

Azi am primit o veste groaznica. Cu toate ca reparatia masinii costa minim 5000 euro, cei de la ARDAF ma despagubesc cu 3300 in caz de repar masina, sau 2500 euro daca merg pe varianta de a cere banii. Acu ce sa fac? Dau in judecata asigurarea? Sau pe polonez, soferul vinovat? #-o
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:23, 23 Iunie 2009
la prima vedere, evaluarea este corecta (functie de datele furnizate de dv.:10000E val. de nou)
Pentru diferenta la reparatie, chemati in judecata vinovatul.Procesul nu va fi usor deloc.Poate gasiti un service mai ieftin???
valoarea de nou am inteles ca ar fi vreo 16.000
are vechime din 2001 si 140.000 km
Apreciez ca din punctul dvs de vedere s-ar impunde sa formulati o actiune in justitie atat fata de ARDAF cat si fata de pers. vinovata. Ardaf are obligatia de a justifica in fata instantei faptul ca a acordat suma maxima legala. Daca nu se vor apara corect aveti toate sansele sa obtineti o suma mai mare. Oricum vinovatul d eaccident va fi obligat la plata. Depinde daca este sau nu solvabil ca sa va poata despagubi.
prioan a scris:

valoarea de nou am inteles ca ar fi vreo 16.000
are vechime din 2001 si 140.000 km

Daca nu v-ati inselat cu cei 16.000, masina valoreaza acum 6.400 E si puteti s-o reparati , sau 4800 dauna totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier danylukristy danylukristy Buna ziua! In data de 4.07.2011 am fost victima unui accident rutier. Eu nu imi aduc aminte nici acum ce s-a intamplat, dar va pot relata din ce mi-a povestit ... (vezi toată discuția)
Cerere de despagubire ardaf prioan prioan Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el ... (vezi toată discuția)