avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Mochiba

Activitate Mochiba

Răspuns la discuția Asociatie = Administrator
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca exista totusi soltuii pe care nu le-am cunoscut pana acum insa se pare ca nu... #-o

Inteleg din raspunsul dumnevoastra ca nu exista nici o alta institutie in afara primariei sau a judecatoriei unde sa ma pot adresa?
Buna ziua,

Cateva detalii privind situatia mea:

- in cazul unui imobil unde detin o garsoniera asociatia de proprietari este condusa de administratora blocului (nu exista presedinte al asociatiei, cenzor sau alti membri) fiind totusi trecute persoane "cu numele" in aceste functii;
- administratora trece constant o persoana la intretinere desi nu locuieste nimeni in garsoniera in cauza si refuza sa scoata acea "persoana" de la plata intretinerii;
- asociatia nu are un sediu unde sa se poata incasa platile pentru intretinere sau unde sa se poata discuta anumite probleme;

Intrebarile mele vin in felul urmator:

1. Cum pot inregistra solicitarea scoaterii de la intretinere presedintelui tinand cont ca acesta este doar un nume iar persoana respectiva fiind navigator nu este in tara decat foarte rar (face voiaje lungi), iar administratora refuza pur si simplu inregistrarea cererii (la fel si vicepresedintele asociatiei care spune ca nu poate face nimic ca nu e problema ei sa ma adresez administratorei)?

2. Cui ma pot adresa privind aceste nereguli tinand cont ca primaria a raspuns prin a trimite extrase din lege cu privire la functionarea asociatiilor de proprietari si nici un raspuns concret la problemele ridicate?

Multumesc
Dupa o cercetare mai atenta se pare ca optiunea cu cele 4 ore pe zi in preaviz se aplica doar in cazul concedierii nu si a demisiei, astfel incat celelalte 4 ore sa le poata folosi fostul angajat la cautarea unui nou job. In situatia demisiei se lucreaza 8 ore si trebuie solicitat in scris angajatorului ca nu te cheama la locul de munca in perioada preavizului.
ctynn a scris:

potrivit art. 79(7) c. mun. angajatorul poate renunta la prezenta salariatului la locul de munca in perioada de preaviz.

Absolut. Insa banuiesc ca andreea intreba in ideea ca angajatorul ii solicita sa ramana in preaviz la locul de munca si ar vrea o solutie mai buna decat 8 ore pe zi tinand cont ca are deja un alt loc de munca.
As vrea sa il intreb pe domnul Valeriu daca nu cumva s-a grabit cu acest raspuns. Din cate cunosc exista o prevedere conform careia tocmai pentru astfel de situatii angajatului ii este permis sa lucreze preavizul la jumatate de norma in consecinta puteti lucra doar 4 ore pe zi in cele 15 zile calendaristice sau daca angajatorul va permite puteti lucra doar 7 zile, 8 ore pe zi si astfel efectuati tot preavizul intr-o perioada mai scurta. Insa exista posibilitatea sa ma insel. Va rog sa ne lamuriti dumneavoastra domnule Valeriu.
Răspuns la discuția Hot Aga Dizolvare
freeelis a scris:

Art.64 alin.1 teza I din Legea nr.85/2006 prevede ca, cu exceptia salariatilor ale caror creante vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile, toti ceilalti creditori, ale caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creantelor in termenul fixat in sentinta de deschidere a procedurii;..

Prin urmare, avand in vedere acest text, nu cred ca este nevoie sa faceti cerere de inscriere la masa credala.
Totusi, trebuie sa insistati la lichidator pentru a va da toate informatiile.

Multumesc. Personal m-am linistit. As vrea totusi sa va intreb ce se intampla in cazul colegilor mei care desi se afla in aceeasi situatie (fara preaviz sau notificare etc) sunt in imposibilitate de a-si desfasura activitatea deoarece mobilierul si aparatele necesare activitatii lor au fost ridicate de angajator. Practic au ramas cu un birou gol. Acestia vor fi platiti si pentru luna septmebrie in care nu si-au putut desfasura activitatea din cauza angajatorului desi ar fi vrut sau nu?
Multumesc pentru raspuns. Teama mea consta in faptul ca se poate sa muncesc in continuare pana la sfarsitul lunii fara a fi platit iar daca firma a demarat deja lichidarea si trece termenul in care se poate face opozitie nu ma voi putea inscrie nici la masa credala. Cel mai probabil sunt confuz din cauza tuturor informatiilor gasite online pe subiect insa aceasta este teama mea principala. Se poate intampla cazul descris de mine?
Buna ziua,

Am incercat aceasta abordare insa lichidatorul a fost foarte uimit sa afle de hot AGA chiar solicitand o copie a acesteia. Mentionez ca actionarii companiei sunt avocati drept pentru care se poate sa se foloseasca de anumite relatii si in cazul de fata.

Multumesc pentru raspunsul prompt.
Buna ziua, firma la care sunt inca angajat a decis in urma hot aga dizolvarea societatii si a numit lichidatorul judiciar in acest sens. Hot AGA a fost depusa la Reg Comertului.

Cu toate acestea angajatii companiei nu au fost notificati cu privire la ceea ce se intampla cu acestia. Nu am primit decizie de incetare a contractului de munca sau altfel de notificare. Ni s-a sugerat sa ne dam toti demisia fara nici un fel de explicatie.

Tinand cont ca din ceea ce am putut afla s-a declansat deja acest proces de lichidare nu s-ar cuveni instiintarea angajatiilor si hotararea situatiei acestora in prealabil? Cum ar trebui sa procedez in acest caz in care nu ne este comunicat nimic nici de angajator nici de firma lichidatoare? Se mai pune si problema ca in tot acest timp de cand s-a intrunit AGA (inceputul lunii sept) eu imi desfasor activitatea in conditii normale insa nu stiu daca voi fi platit la sfarsitul lunii si nici nu stiu cum va fi incheiat contractul meu daca firma se inchide si daca imi vor fi achitate drepturile banesti.

Ma poate sfatui cineva cum sa procedez sau trebuie sa astept o notificare?

Cu stima,
Mochiba