avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat si cum se munceste in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat si cum se munceste in preaviz?

eu mi-am bagat preavizul in data de 17 09 2010.pot sa muncesc 8 ore pe zi avand in vedere ca mi-am gasit alt loc de munca alte 8 ore pe zi
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 24 Septembrie 2010
1. Inteleg ca ati demisionat si sunteti in cele 15 zile calendaristice de preaviz.
2. Trebuie sa respectati programul normal de lucru. Daca absentati nemotivat va poate concedia disciplinar.
As vrea sa il intreb pe domnul Valeriu daca nu cumva s-a grabit cu acest raspuns. Din cate cunosc exista o prevedere conform careia tocmai pentru astfel de situatii angajatului ii este permis sa lucreze preavizul la jumatate de norma in consecinta puteti lucra doar 4 ore pe zi in cele 15 zile calendaristice sau daca angajatorul va permite puteti lucra doar 7 zile, 8 ore pe zi si astfel efectuati tot preavizul intr-o perioada mai scurta. Insa exista posibilitatea sa ma insel. Va rog sa ne lamuriti dumneavoastra domnule Valeriu.
Mochiba a scris:

As vrea sa il intreb pe domnul Valeriu daca nu cumva s-a grabit cu acest raspuns. Din cate cunosc exista o prevedere conform careia tocmai pentru astfel de situatii angajatului ii este permis sa lucreze preavizul la jumatate de norma in consecinta puteti lucra doar 4 ore pe zi in cele 15 zile calendaristice sau daca angajatorul va permite puteti lucra doar 7 zile, 8 ore pe zi si astfel efectuati tot preavizul intr-o perioada mai scurta. Insa exista posibilitatea sa ma insel. Va rog sa ne lamuriti dumneavoastra domnule Valeriu.

potrivit art. 79(7) c. mun. angajatorul poate renunta la prezenta salariatului la locul de munca in perioada de preaviz.
ctynn a scris:

potrivit art. 79(7) c. mun. angajatorul poate renunta la prezenta salariatului la locul de munca in perioada de preaviz.

Absolut. Insa banuiesc ca andreea intreba in ideea ca angajatorul ii solicita sa ramana in preaviz la locul de munca si ar vrea o solutie mai buna decat 8 ore pe zi tinand cont ca are deja un alt loc de munca.
Dupa o cercetare mai atenta se pare ca optiunea cu cele 4 ore pe zi in preaviz se aplica doar in cazul concedierii nu si a demisiei, astfel incat celelalte 4 ore sa le poata folosi fostul angajat la cautarea unui nou job. In situatia demisiei se lucreaza 8 ore si trebuie solicitat in scris angajatorului ca nu te cheama la locul de munca in perioada preavizului.

Alte discuții în legătură

Preaviz 15 zile 4h/zi sau 7 zile 8h/zi? am auzit ca exista aceasta posibilitate poti baga preavizul si sa lucrezi 15 zile 4 h pe zi sau 7 zile cu norma intreaga! este adevarat acest lucru? exista ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ema.1 ema.1 Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate lucra jumatate de norma in perioada de 15 zile a preavizului si, daca da, ce legislatie exista in acest sens.Multumesc ... (vezi toată discuția)
Din codul muncii ovisan69 ovisan69 la plecarea cu preaviz de 15 zile mai este valabila munca de 4 ore sau 8 ore? stiam ca in acea perioada de 15 zile din cele 8 ore 4 lucrez si 4 imi caut alt ... (vezi toată discuția)