avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din codul muncii

la plecarea cu preaviz de 15 zile mai este valabila munca de 4 ore sau 8 ore?
stiam ca in acea perioada de 15 zile din cele 8 ore 4 lucrez si 4 imi caut alt loc de nunca. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 21 Iunie 2010
Numai in cazul preavizului acordat pentru concediere este valabila aceasta prevedere .. in cazul demisiei, in perioada de preaviz timpul de munca este acelasi cu cel inscris in c.i.m.
Puteti sa va intelegeti cu angajatorul.
In perioada de preaviz acordata angajatorului in cazul demisiei este de maxim 15 zile calendaristice cu program normal de 8 ore, in perioada de preaviz acordata angajatului in cazul concedierii perioada este de 20 de zile lucratoare si poate fi efectuata 8 ore pe zi in zece zile lucratoare sau 4 ore pe zi in perioada celor 20 de zile.
Florin 72 a scris:

In perioada de preaviz acordata angajatorului in cazul demisiei este de maxim 15 zile calendaristice cu program normal de 8 ore, .....

Valabil numai pentru functii de executie ... pentru functiile de conducere preavizul in cazul demisiei este de 30 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)