avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hot Aga Dizolvare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hot Aga Dizolvare

Buna ziua, firma la care sunt inca angajat a decis in urma hot aga dizolvarea societatii si a numit lichidatorul judiciar in acest sens. Hot AGA a fost depusa la Reg Comertului.

Cu toate acestea angajatii companiei nu au fost notificati cu privire la ceea ce se intampla cu acestia. Nu am primit decizie de incetare a contractului de munca sau altfel de notificare. Ni s-a sugerat sa ne dam toti demisia fara nici un fel de explicatie.

Tinand cont ca din ceea ce am putut afla s-a declansat deja acest proces de lichidare nu s-ar cuveni instiintarea angajatiilor si hotararea situatiei acestora in prealabil? Cum ar trebui sa procedez in acest caz in care nu ne este comunicat nimic nici de angajator nici de firma lichidatoare? Se mai pune si problema ca in tot acest timp de cand s-a intrunit AGA (inceputul lunii sept) eu imi desfasor activitatea in conditii normale insa nu stiu daca voi fi platit la sfarsitul lunii si nici nu stiu cum va fi incheiat contractul meu daca firma se inchide si daca imi vor fi achitate drepturile banesti.

Ma poate sfatui cineva cum sa procedez sau trebuie sa astept o notificare?

Cu stima,
Mochiba
Cel mai recent răspuns: Mochiba , utilizator 17:07, 22 Septembrie 2010
Daca s-a numit un lichidator, atunci luati legatura cu acesta ... in nod normal, ar trebui sa va instiinteze pentru preaviz si apoi sa emita decizia de concediere.
Buna ziua,

Am incercat aceasta abordare insa lichidatorul a fost foarte uimit sa afle de hot AGA chiar solicitand o copie a acesteia. Mentionez ca actionarii companiei sunt avocati drept pentru care se poate sa se foloseasca de anumite relatii si in cazul de fata.

Multumesc pentru raspunsul prompt.
Nu trebuie sa va sperie acest lucru ... sunt avocati si avocati ... nu toti se pricep (scuze colegilor pentru aceasta remarca, dar practica imi sustine parerea).

Art.16 alin.2 din Constitutia tarii prevede ca, nimeni nu este mai presus de lege. , iar art.76 din Codul Muncii dispune ca, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
asteptati notificarea lichidatorului.de obligat nu poate sa va oblige sa va dati demisia.
Multumesc pentru raspuns. Teama mea consta in faptul ca se poate sa muncesc in continuare pana la sfarsitul lunii fara a fi platit iar daca firma a demarat deja lichidarea si trece termenul in care se poate face opozitie nu ma voi putea inscrie nici la masa credala. Cel mai probabil sunt confuz din cauza tuturor informatiilor gasite online pe subiect insa aceasta este teama mea principala. Se poate intampla cazul descris de mine?

Alte discuții în legătură

Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale romorioka romorioka In anul 2010 societatea la care am lucrat , a intrat in insolventa la cere. Am ramas cu salarii neridicate si cu contributiile salariale pe 8 luni neplatite la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma alexandrup alexandrup Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie confuza dupa cum urmeaza: Angajat fiind al unei societati de investitii financiare (SSIF) in urma unei decizii a ... (vezi toată discuția)