cineva78 a scris:
... Iar aleea Miorita de care se tot face pomenire, nu face parte din parcul Herastrau. Agentul constatator este C.A.
Ar fi bine sa mergi la fata locului si sa verifici daca exista indicatorul "Acces interzis" la fata locului. Eu am verificat in septembrie (am primit amenda in august) si am gasit acolo instalate 2 indicatoare noi: "Acces interzis" si "Oprire interzisa" la inceputul aleei, dar mentionez ca sunt sigur ca nu era cand am parcat eu deoarece verificasem, insa era totusi indicatorul "Acces interzis" in capatul aleei agatat pe un copac, chiar la ver-o 2 metri de carusel.
De ce iti zic de acest indicator, art. 4 din Hotararea nr. 114 din 27.07.2004 prevede ca "Administratorii parcurilor si gradinilor publice vor instala cu avizul Comisiei Tehnice de circulatie a municipiului Bucuresti, semnalizarea rutiera de interzicere a accesului autovehiculelor"
Deci, daca a fost acest indicator, si ai parcat dupa el, ti s-a dat regulamentar acea amenda, iar art. 5 prevede ca amenda este 3000-5000 ron.
Oricum, ar fi bine sa formulezi o plangere, si e bine sa fie conceputa de un jurist sau de un avocat, si sa o depui in termen de 15 zile de la instiintarea contraventiei. Eu si alte persoane cu care am mai discutat, am primit termen in mai anul viitor, astfel ca daca e sa ne gandim la faptul ca nu vom reusi anularea contraventiilor si va trebui totusi sa platim aceasta amenda, macar avem timp sa strangem acei bani, care sunt foarte multi pentru o amenda