avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters169316

Activitate ContSters169316

Răspuns la discuția penal
Am citit speta dl Lascoschi dupa care m-am uitat la art 194cp si ceva doctrina.Cu privire la justetea pretentiei de 10.000 euro pretinsa de persoana vatamata problema ar fi legata de modul de valorificare,in concret ar fi putut solicita suma respectiva dar nu telefonic.problema nu ar tine de justetea pretentiei ci de modul de valorificare ilegal ales de pers vatamata.in doctrina un sg autor(Gh.Diaconescu) sustine ca nu exista santaj daca folosul era just (adica datorat de victima).sunt si eu de parere ca mai usor de aparat era politistul a carui actiune poate fi interpretata doar o punere in vedere a consecintelor legale,a urmarilor juridice care ar fi aparut in cazul in care certificatul INML ar fi constatat ca viata putea fi pusa in pericol.cu privire la pers vatamata,,santajista,,cred ca nu mai are scapare decat pe vicii de procedura deoarece problema e transata categoric in doctina.
M-am gandit de multe ori la posibilitatea intrarii in avocatura dar ar tr sa renunt la locul de munca,sunt funct public si ar fi incompatibile,mi-e teama sa risc in vremuri de criza ec.
frank_kvitta a scris:

de pinde ce vatamare a suferit.poate sa il favorizeze in cazul in care,infractiune comisa este una ,pt. care inmceperea urmarii penale se dispune din oficiu.victima unui furt spre exemplu,poate favoriza infractorul,prin declaratiile sale.partea vatamata nu depune plangere,dar nici nu este necesara,deoarece se dispune din oficiu urmarirea penala.de aici,partea vatamata,poate declara in favoarea infractorului..etc.

Am gasit in Tudorel Toader o alta sitatie,infractiunea sa fie din cele cu act pen pusa in miscare la plangerea prealabila iar ca moment dupa existenta unei hot definitive de condamnare.Oricum multumesc mult pt exemplu.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ne-ati da un caz concret la care v-ati gandit ne-ar fi mult mai usor.
Situatia trebuie analizata cazual.
Nu am intalnit niciun caz in care sa se ajunga la o asemenea incadrare juridica adica o persoana ( parte vatamata) sa fie condamnata penal pentru favorizarea infractorului.

avocat Claudiu Lascoschi

situatia e una pur teoretica aparuta in grilele inm din 2009,tocmai pt ca nu pot concepe in concret o astfel de situatie ridic problema(apare o explicatie in Tudorel Toader dar nu este edificatoare)
raspunsul e ironic si chiar nu e cazul ,situatia expusa de mine apare in grilele inm din 2009,decat sa trimit un astfel de mesaj cu fac de drept mai bine nu mai scriam si ramaneam cu prezumtia de buna credinta nestirbita,fiti rautacios in alta parte(pt r.gabi)
Discuție penal
Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma pregatesc pt admiterea in INM.Pt inceput m-am uitat pe sb date si unele nu reusesc sa le inteleg nici cu raspunsul in fata,de ex cum poate pers vatamata sa-l favorizeze pe infractor???
Discuție penal
Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma pregatesc pt admiterea in INM.Pt inceput m-am uitat pe sb date si unele nu reusesc sa le inteleg nici cu raspunsul in fata,de ex cum poate pers vatamata sa-l favorizeze pe infractor???:-/