Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma pregatesc pt admiterea in INM.Pt inceput m-am uitat pe sb date si unele nu reusesc sa le inteleg nici cu raspunsul in fata,de ex cum poate pers vatamata sa-l favorizeze pe infractor???
Persoana vatamata printr-o infractiune, care indeplineste acte de favorizare a infractorului, poate fi subiect activ al infractiunii de favorizare, cand actiunea penala pentru infractiunea anterioara se pune in miscare din oficiu, iar in cazul infractiunilor urmarite la plangerea prealabila, numai dupa intervenirea unei condamnari definitive, pana atunci actele de favorizare echivaland cu o retragere a plangerii.
Actele de favorizare se refera la ajutorul dat infractorului de a se sustrage de la urmarire penala, de la judecata sau de la executarea pedepsei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Penal
ContSters169316
Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma ... (vezi toată discuția)