avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal

Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma pregatesc pt admiterea in INM.Pt inceput m-am uitat pe sb date si unele nu reusesc sa le inteleg nici cu raspunsul in fata,de ex cum poate pers vatamata sa-l favorizeze pe infractor???:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters169316 , utilizator 11:48, 27 Septembrie 2010
de pinde ce vatamare a suferit.poate sa il favorizeze in cazul in care,infractiune comisa este una ,pt. care inmceperea urmarii penale se dispune din oficiu.victima unui furt spre exemplu,poate favoriza infractorul,prin declaratiile sale.partea vatamata nu depune plangere,dar nici nu este necesara,deoarece se dispune din oficiu urmarirea penala.de aici,partea vatamata,poate declara in favoarea infractorului..etc.
Ca sa puteti"da" la INM,mai intai trebuie sa va inscrieti la Facultatea de Drept si veti avea alta capacitate de intelegere a unor astfel de situatii.
Daca ne-ati da un caz concret la care v-ati gandit ne-ar fi mult mai usor.
Situatia trebuie analizata cazual.
Nu am intalnit niciun caz in care sa se ajunga la o asemenea incadrare juridica adica o persoana ( parte vatamata) sa fie condamnata penal pentru favorizarea infractorului.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
raspunsul e ironic si chiar nu e cazul ,situatia expusa de mine apare in grilele inm din 2009,decat sa trimit un astfel de mesaj cu fac de drept mai bine nu mai scriam si ramaneam cu prezumtia de buna credinta nestirbita,fiti rautacios in alta parte(pt r.gabi)
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ne-ati da un caz concret la care v-ati gandit ne-ar fi mult mai usor.
Situatia trebuie analizata cazual.
Nu am intalnit niciun caz in care sa se ajunga la o asemenea incadrare juridica adica o persoana ( parte vatamata) sa fie condamnata penal pentru favorizarea infractorului.

avocat Claudiu Lascoschi

situatia e una pur teoretica aparuta in grilele inm din 2009,tocmai pt ca nu pot concepe in concret o astfel de situatie ridic problema(apare o explicatie in Tudorel Toader dar nu este edificatoare)

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ContSters146145 ContSters146145 Sunt intrunite conditile esentiale pentru infractiunea mai sus enuntate: Unui expert criminalist i s-a incredintat spre solutionare o expertiza intr-o ... (vezi toată discuția)
Penal ContSters169316 ContSters169316 Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum se poate acuza fapta si ce circumstante sunt?agravante sau nu? benedict29 benedict29 in mare,,,,o persoana a fost angajata la o anumita firma p functia prevazuta n contract ,secretar....dar ea avea aprobarea patronuli de a face si alte ... (vezi toată discuția)