Multumesc ,nu voi mai scrie cu majuscule si voi studia Legea
ynocentta a scris:
2-Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Administratorul de imobil este factor executional
Administartorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere masuri,decizii astfel ca nu are atributii in demarare procedura recuperare debite acumulate fata de asociatia de proprietari
3-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Inlocuirea aparatelor individuale de contorizat consumuri poate fi dispusa de catre adunarea generala a membrilor proprietari
4-Daca cenzorul a inteles sa isi asume responsabilitatea sa puna la dispozitie unui tert fara drept profesional stampila,acesta poate raspunde administrativ,civil sau penal dupa caz
Editat pct.1 - a mai fost postata rugamintea de a nu mai scrie cu majuscule.
Buna seara,
Da ,am inteles ca nu trebuie sa scriu cu majuscule si imi cer scuze .
Cat despre subiectul deschis ,mentionez ca locuim intr-un bloc ANL cu 23 apartamente si o parte suntem proprietari,cealalta parte sunt chiriasi RAEDPP.Nu stiu sa va spun procentele, Chiriasii nu vor sa ia atitudine deoarece au datorii la intretinere si le e teama de evacuare ,iar dintre proprietari doar 7 sunt dispusi sa luam masura schimbarii,restul motivand ca nu au timp de pierdut.
De cate ori se cer documente justificative administratorei,spune ca nu are de ce sa ne arate noua ,profitand de faptul ca nu avem un comitet de bloc ,nu avem presedinte si ce ierarhii mai sunt necesare( mentionez ca inca nu am citit prevederile Legii196/2018) si nici nu vrea sa faca sedinta pentru a alege .
Nu accepta sa stea de vorba decat in timpul programului de la Asociatie ,iar acesta fiind de 90min.in fiecare zi de Luni,prefera sa incaseze banii de la cele 5 scari pe care le administreaza, decat sa vorbeasca .
Multumesc pentru raspuns,voi discuta cu un avocat .
Cat de plangere la.primarie,nu are rost sa incerc deoarece dansa lucreaza acolo.
Ionut.ion a scris:
Bună seara,
Da, se poate face ceva...
Discutati cu un avocat si acționari asociatia in instanță, sigur o sa gasiti multe nereguli pe acolo...
Puteti incepe si cu o plangere la primărie, compartiment specializat, si apoi cu instanta...
Discutati cu un avocat
BUNA SEARA,CUM SE POATE SCHIMBA UN ADMINISTRATOR AL ASOCIATIEI DE LOCATARI DACA VECINII SUNT DEZINTERESATI(ADICA SE UITA LA AVIZIER CAT AU DE PLATA,NU SI CE ),SAU AU RESTANTE MARI SI NU AU CURAJ SA IA MASURI?
MAI EXPLICIT, INCARCA MULT COSTURILE INTRETINERII BAGAND LUNAR PIERDERI DE 70-100MC APA RECE,NU VREA SCHIMBAREA APOMETRELOR IN APARTAMENTE,VECHILE APOMETRE NU SUNT SIGILATE ,NU IA MASURI IN PRIVINTA APARTAMENTELOR RESTANTE ,NU EXISTA COMITET DE BLOC,NU EXISTA SEF DE SCARA,IAR VICEPRESEDINTELE A IMPUTERNICIT-O SA IA DECIZII IN LOCUL D.LUI. MAI NOU SI STAMPILA CENZORULUI STA TOT LA D.EI .
A FOST ALEASA ACUM 14 ANI SI DE ATUNCI NU SI-A MAI REANOIT MANDATUL PRIN VOT LA 5 ANI,CI EFECTIV S-A AUTOINTITULAT. SEDINTE FACE 1 PE AN SI ATUNCI LA ORE LA CARE NU POATE AJUNGE NIMENI.
SE POATE FACE CEVA ?DACA DA,AS VREA RASPUNSURI EXPLICITE .
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
ii voi propune d-lui avocat sa faca contestatie,desi nu stiu daca va fi de acord,deoarece eu m-am mai tot documentat si cand ii spuneam cate ceva,imi spunea ca imi bag nasul cam mult in legi ...
Nu a fost deloc arestat preventiv,mergandu-se pe ideea ca este minor.Procesul,nu stiu de ce dureaza atat de mult. Pana s-au strans probele,pana au fost adusi martorii cu mandat,deoarece le-a fost teama sa vina la prima citare fiind tot minori ,pana l-am operat pe fiul meu ...termenele se dau la distanta destul de mare unul de celalalt,sincer chiar nu inteleg de ce dureaza atat. Poate fi si faptul ca mama agresorului este medic si mai are ceva relatii cu dealtfel a si spus...chiar nu stiu .Avem avocat dar nu se implica,poate ar fi mai bine sa il schimb...Chiar nu stiu ce si cum sa procedez si nici situatia materiala nu a am prea buna ca sa iau un avocat scump...
Timp de 16 luni a fost tinut controlul judiciar . in tot acest timp,agresorul nu si-a schimbat comportamentul si repet,d-na procuror in aceeasi sedinta de 2 ori a subliniat sa nu i se ridice si nu stiu carui fapt totusi i s-a ridicat . P[osibil sa fie vreo eroare???
Pot eu sau d-l avocat sa faca ceva ???
Buna ziua. In anul 2015 ,luna februarie,fiul meu impreuna cu un prieten de-al lui,au fost injunghiati unul de 4 ori,iar celelalt de 11 ori .Fiul meu a avut nervul radial sectionat ,necesita foarte multa recuperare,celalalt baiat a avut doar plagi mai adanci dar s-a recuperat .Agresorul este un baiat in varsta de 17 ani ,consumator de alcool si substante etnobotanice,fire recalcitranta,repetent la scoala,a mai agresat fizic si alte persoane,dar nu atat de grav ,este purtator de arma alba(cutit),fapt recunoscut in instanta si de el si de mama lui... Cazul merge pe tentativa de omor.Problema mea sta in faptul ca recent i s-a ridicat controlul judiciar de catre Parchet ,desi d-na procuror in timpul sedintei de 2 ori a specificat ca nu este de acord sa i se ridice,deoarece mama lui nu il poate supraveghea suficient. Tuturor ne este teama ca ne putem trezi oricand cu el in spatele nostru.Noua,ca parti vatamate,nu ne-a fost adus la cunostinta de ridicarea controlului judiciar nici de avocatul nostru nici de Parchetul Constanta- este normal ? Ce putem face in acest caz? urmatorul termen il avem in luna August a acestui an. Oare justitia chiar nu a citit dosarul de a luat aceste decizii?
Am incercat sa relatez mai sumar,sper ca m-am exprimat bine...si voi primi raspuns.:sorry:
buna.
dar de ce sa nu am,atata timp cat pe decizie scrie 25% din total venituri? si banii pt norma de hrana fac parte din venitul permanent! adica mi se da din prime(care nu au caracter permanent) si nu din norma??? cunosc persoane care primesc !