avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianSandu

Activitate AdrianSandu

Buna ziua,

Eu si sotia mea locuim in Irlanda de 3 ani si jumatate. Din motive medicale ni s-a recomandat sa evitam orice sarcina.

In aceste conditii, ce optiuni avem disponibile pentru a adopta un copil din Romania?

Multumesc anticipat!

In momentul de fata locuiesc in Spania, dar vreau sa plec in curand in Irlanda. De aceea trebuie sa vand aici autoturismul personal, deoarece nu il pot lua cu mine (in Irlanda se conduce pe stanga) si costa prea mult (timp si bani) sa il aduc in tara inapoi.

As vrea sa stiu care e procedura de urmat in acest caz. Fac vanzarea / casarea aici si pe baza documentelor justificative o radiez din tara? Sau e nevoie sa fie radiata pentru export mai inainte de a putea face orice aici.
Răspuns la discuția Taxa prima inmatriculare
Multumesc de informatie. Poate cineva recomanda un avocat din Iasi care se ocupa de asemenea actiuni?
19 iulie 2007.
cristina.serghie a scris:

Confirm si eu ca se poate recupera taxa. Cel putin in Iasi practica nu s-a schimbat.

Am cumparat in anul 2007 din Italia un autoturism Alfa Romeo 166, 2400cmc, Euro2, fabricat in anul 1999. Am platit pentru inmatricularea sa (in Iasi) 18104.7 RON. Se mai poate recupera (total sau partial) aceasta taxa? Poate cineva recomanda un avocat din Iasi pentru aceasta actiune?

Daca scot masina din tara si o inmatriculez in strainatate (Spania), se poate recupera taxa in acest context?