Am nevoie de acordul si semnatura vecinului din spatele casei mele pentru a-mi completa si depune actele pt constructia case-i mele,insa ma ocoleste mereu. in casa lui stau chiriasi,iar proprietarul sta in alt cartier. am vorbit cu el de nenumarate ori si de fiecare data are un motiv personal pt care nu poate sa vina. De fapt, de cele mai multe ori imi spune ca sa nu-l mai sun ca ma suna el cind v-a avea timp sa semneze acordul, iar situatia asta tine de mai bine de 4 luni.
Va rog sa ma sfatuiti ce as avea de facut,caci deja a venit sezonul rece,urmeaza inghetul,iar eu stau dupa o semnatura...Este vreo institutie,inafara de tribunal,la care sa apelez?sau care ar putea fi procedurile legale in astfel de cazuri?
De curind am cumparat o casa intr-o curte comuna cu suprafata de 297 mp. In curte locuim 3 familii, deci am cumparat-o cu 1/3 teren in folosinta comuna.Casa mea are aprox.70 mp construiti si casa vecinilor(2) are in jur de 72-75 mp construiti,(intr-o casa fiind 2 apartamente). Fiind construita in anii 60, am vrut sa o demolez si sa o reconstruiesc exact cum a fost, respectind toate cotele. Am depus si primit autorizatie de demolare,dar cind a fost sa-mi reconstruiesc,sa primesc autorizatia de reconstructie, am aflat ca nu mai am dreptul sa-mi ridic casa pe care am cumparat-o, ci doar 48 mp.
Nu stiu daca am fost destul de explicit,caci detalii ar fi multe si ocolesc sa scriu chesti irelevante...nu stiu, sint suparat si la prima vedere mi se parea strigator la cer, dar poate ca nu am facut eu ce ar fi trebuit tehnic, legal,procedural... va rog sa ma ajutati.