Cum corectez suprafata desfasurata din cartea funciara?
Buna ziua, am achizitionat un imobil a carui suprafata desfasurata in cartea funciara (din 2011) este incorecta (nu include suprafata peretilor exteriori) - in releveele inscrise la cartea funciara e desenat si mentionat un total de 380 mp utili si 430 mp suprafata "totala" (380 mp + casa scarii si balcoane) - aceasta este suprafata corecta, existenta in realitate. Suprafata desfasurata este mentionata doar in sectiunea "descrierea imobilului" din cartea funciara si e mentionata ca fiind 430 mp (adica "suprafata totala" din relevee), ceea ce e incorect, ea fiind de fapt 500 mp.
Eu am nevoie sa actualizez cadastrul pentru niste recompartimentari interne, dar nu pot face asta pana nu se corecteaza suprafata desfasurata din cartea funciara, asa mi-au zis cei de la biroul de arhitectura, pentru ca ei practic nu pot continua acum cu aceeasi greseala.
OCPI mi-a respins cererea, cu mentiunea "prezentati acte pentru suprafetele modificate ale constructiei comparativ cu cvc din 2022" (cvc-ul meu). Ce pot face acum?
Buna ziua, am cumparat un imobil care este mentionat ca fiind "Locuinta" in cartea funciara. Insa autorizatia de construire a fost pentru "tipografie digitala". Nu am cunostinta sa fi fost intabulat initial ca spatiu comercial/industrial si apoi schimbata destinatia in "locuinta", nici pe CF nu apar mentiuni care sa indice vreo schimbare de destinatie. Trebuie sa mai fac eu vreun demers legal ca sa "armonizez" destinatia din autorizarea de construire cu cea din CF? Mentionez ca imobilul va fi folosit ca locuinta.
Buna ziua, am achizitionat prin licitatie publica de la lichidator judiciar un imobil al carui proprietar era o firma in faliment. Toate sarcinile (ipoteca, datorii catre asociatie etc.) au fost sterse din CF si ne-a fost intabulat dreptul de proprietate. Intre timp, asociatia de proprietari refuza sa ne rebranseze la apa (exista put comun al cartierului), pe motiv ca exista datorii legate de investitia initiala in sistemul de alimentare cu apa, pe care trebuie sa le platim noi (desi intelegerea noastra este ca adjudecatarul cumpara liber de sarcini imobilul). Am epuizat orice cale amiabila de rezolvare a situatiei, pur si simplu nu ne raspund la solicitari (nici macar la solicitarea de a ne detalia despre ce sume este vorba) - ce optiuni avem in aceasta situatie? Multumesc anticipat.
Va rog sa ma lamuriti daca pot sa imi infiintez PF pentru a presta servicii de croitorie (produsele sa le comercializez apoi in consignatie la diverse magazine), in conditiile in care nu am pregatire pentru croitorie (nici un atestat, diploma etc).
De asemenea: as dori sa stiu ce firma ma poate ajuta sa infiintez PF-ul, pentru a evita alergatura :">