avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate Boanca20

Activitate Boanca20

Am lucrat cu carte de munca si am facut in acelasi timp facultate. Am depus la dosarul de pensionare si cartea de munca din care reiese ca am lucrat intre anii 1976-1979 si copie dupa diploma si adeverinta de la facultate din care sa reiese ca am absolvit facultatea la zi in aceasta perioada. Casa de pensii nu mi-a dat acel spor de 0,25 % pe an pentru studii.
Am lucrat 1 an si 7 luni in plus fata de varsta de pensionare la care am fost pensionat asa cum reiese din decizia de pensionare.
Am sesizat casa de pensii de aceste anomalii din decizia mea de pensionare si mi s-a raspuns ca in primul caz eu am si lucrat in aceasta perioada cu norma intreaga, asa cum reiese din cartea de munca si mai cere o adeverinta(nu specifica pentru ce) de la locul de munca.
La a doua observatie, imi scrie articolul 78(8) din legea 19/2000 si spune ca pensia a fost corect calculata.
Ce argumente pot aduce in favoarea mea, in acest caz?
Va multumesc.
Am lucrat la U.C.M Resita sectia Turnatorie pana in anul 2009 cand am iesit la pensie. Pana la aparitia legii 19/2000 am fost in grupa I de munca. Pentru perioada 2001-2009 am dat in judecata uzina deoarece nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 pentru ca Turnatoria sa fie incadrata in conditii speciale de munca conform legii 226/2006. Conform art 2 din HG 1025/2003 am depus la dosar unele dovezi determinari de noxe,gaze,praf,zgomot facute de laboratoarele uzinei acestea fiind depasite de 1-3 ori fata de normele admise, o lista cu bolnavii de silicoza in diferite stadii pe ultimii 15 ani facuta de Cabinetul de Medicina Munci a uzinei unde din cei 38 de bolnavi 29 au fost depistati dupa anul 2001 si 2 martori care atesta ca dupa 2001 nu s-au adus imbunatatiri in ceea ce priveste climatul de lucru si o scrisoare prin care Inspectoratul de Protectia mediului nu mai da voie sa functioneze cuptoarele electrice din Turnatorie datorita poluarii.
Parata a adus motivatiile: a acordat conform HG 261/2001 conditii deosebite dar numai intre anii 2003-2006 si nu spune de ce, ca eu am fost lider de sindicat pe sectie si nu am reactionat la vremea respectiva conform legii, ca daca eu castig vor veni si alti sa solicite acest lucru si uzina va fi in stare de insolventa si ca uzina nu a indeplinit toate criteriile necesare conform art 2 din HG 1025/2003 nespecificand care criteriu nu a fost indeplinit. Am pierdut procesul la Tribunalul din Resita. In sentinta Tribunalul enumera prevederile art 2 din HG 1025/2003 spunand ca parata nu a indeplinit toate conditiile prevazute nespecializand care sunt acestea.
Am facut recurs si va rog sa-mi scrieti daca mai pot aduce alte argumente in favoarea mea.
Va multumesc.